Преговорите по сделката за смяната на собствеността в Левски стигнаха

...
Преговорите по сделката за смяната на собствеността в Левски стигнаха
Коментари Харесай

Диксън даде ултиматум на "Левски" до сряда

Преговорите по договорката за промяната на собствеността в " Левски " стигнаха до сериозна точка, откакто бе оповестено намерено писмо от компанията " 10 Brindley Sports & Entertainment ", която е на кандидат-купувача на клуба Джоузеф Диксън. В него се твърди, че препоръчаният план за контракт от страна на " Левски " е бил лекомислен. Диксън и екипът му чакат нов вид на документа до 30 юни (сряда) в 17:00 ч. Ако до тогава не получи задоволителен контракт, англичанинът ще отдръпна предлагането си за инвестиция, което бе изчислено в това писмо точно на 242,476,301 $. От екипа на Диксън също по този начин се опазиха от нападките, че е взел " назаем " план за стадион " Георги Аспарухов ".

 

Ето и цялостният текст на писмото:

" Като професионални вътрешни съветници на господин Диксън усещаме, че в този момент е подобаващото време да излезем с позиция от негово име. Известна в България адвокатска адвокатска фирма стартира работа като локален юридически представител на господин Диксън при идването му в страната през май 2021 година. 

На 8 юни господин Диксън показа на изпълнителния шеф на " ПФК Левски " АД Павел Колев документ от финансова институция от Съединени американски щати, който удостоверява, че " 10 BRINDLEY SPORTS & ENTERTAINMENT ", основана във Флорида компания със особено предопределение, е притежавана и следена еднолично от господин Диксън със характерна цел за неговата инвестиция в " ПФК Левски " АД. 

Документът акцентира следното. Общият бюджет на разноски от 242,476,301 $ са планувани за характерната цел, която е построяването на мултифункционален стадион и търговски център на улица " Тодорини кукли " 47, София, България, в границите на 36 месеца след приемането на контролния пакет акции на " ПФК Левски " АД. Все още не можем да разберем тъкмо за какво " ПФК Левски " АД не удостоверява обществено на обезпокоените си почитатели елементарния факт, че господин Диксън разполага с гаранции за съществуването на нужния капитал, с което непосредствено провокира бурни, подправени и голословни спекулации за господин Диксън. 

На 23 юни след съвсем 2-седмично очакване " ПФК Левски " АД даде на господин Диксън контракт, който не е градивен и не може да докара до завършване на договорката, контракт, който не може да бъде признат съществено от вложител в компания, която е на ръба на банкрута . Предстоящия футболен сезон в България стартира през юли и господин Диксън е изцяло наясно за нужното време за подготовка на футболен тим, който да бъде конкурентен през цялото време на акцията. 

Ситуацията към сегашния миг е такава, че договорите на няколко играчи от представителния тим на " ПФК Левски " изтичат в идващите няколко дни, а " ПФК Левски " АД няма средства за подновяването на тези договори или за привличането на нови футболисти, които имат нужните качества да играят в клуба. Преговорите с " ПФК Левски " АД се проточиха, а поради обстоятелството, че " ПФК Левски " АД е в съществено застрашена позиция, която може да приключи с проваляне в аматьорския футбол, господин Диксън усеща, че няма повече време за губене , в случай че " ПФК Левски " АД желае да върви напред и да се развива като сериозен футболен клуб. 

Г-н Диксън има вяра, че милионите последователи на " Левски " (София) в България и по света заслужават тим, който се продължи да се състезава в елитната лига, а с всеки минал ден опцията за това доста понижава. С оглед на това и за завършване на договорката " ПФК Левски " АД получава период до края на работния ден в 17.00 часа в сряда, 30 юни 2021 година , да даде и съгласува подобаващ контракт с господин Диксън или неговия интерес ще бъде изтеглен с неотложен резултат. 

Отделно от това, след публикуваното обществено видео с концепцията за стадиона виновните проектант и дизейнер желаят подчертаят следното: " Използвахме 3D модели и обекти от предходни планове и имаме цялостната независимост да използваме тези 3D модели, които са налични в разнообразни свободни платформи . Няма проблем с авторските права в тези софтуерни платформи, което може да се удостовери от изискванията в тях. Стадионът е модифициран съгласно условията на нашите клиенти. Компютърният модел на целия комплекс е планиран и приключен от нас и е неповторим. Не може да бъде открит сходен онлайн или в различен уеб страница. 

На този стадий нямаме съответен план за прилежащите елементи към стадиона и комерсиалния център и се разбрахме с нашия клиент, че представяме единствено концепция, която демонстрира една опция за това по какъв начин би могло да наподобява " .

В този сериозен миг господин Диксън няма както повече да разяснява актуалната нервността, която се основава от сили, които той усеща, че непосредствено се опълчват на неговата обезпечена и невиждана директна задгранична инвестиция в размер на най-малко в 242,476,301 $ в страната България ".

 

 

РАЗПАДЪТ ПРОДЪЛЖАВА

По-малко от месец преди началото на сезона обстановката в " Левски " става все по-притеснителна, защото футболистите не престават да напущат. Това важи и за огромните гении от школата. Поредният младеж, който си потегли, е Даниел Начев, който в последните две години тренираше с мъжкия състав. 17-годишният халф ще премине във втородивизионния " Спартак " (Вн). Също по този начин напусна и хърватският вратар Звонимир Микулич, чийто контракт изтича в края на месеца. Така сега " сините " разполагат единствено с един вратар - 16-годишният Пламен Андреев.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР