Преговорите на британския министър-председател Борис Джонсън за Брекзит предизвикаха хаос

...
Преговорите на британския министър-председател Борис Джонсън за Брекзит предизвикаха хаос
Коментари Харесай

Борис Джонсън е изправен пред опасност от бунт във връзка с преговорите за Брекзит

Преговорите на английския министър-председател Борис Джонсън за Брекзит провокираха безпорядък и се озоваха в задънена улица, откакто основният правист на държавното управление подаде оставка поради проекта на премиера да погази значимо съглашение с Европейския съюз, а министър от държавното управление му призна, че измененията са нарушаване на интернационалното право, написа в. "Ню Йорк таймс ".

Ръководителят на правния отдел на кабинета Джонатан Джоунс ненадейно напусна, ден преди плануваното от държавното управление показване на законодателство, което би трансформирало наредбите, отнасящи се за английския регион Северна Ирландия, в случай че Англия не успее да подписа непрекъснато комерсиално съглашение с Европейски Съюз до края на годината.

Агресивният ход на Джонсън за подчинение от съглашението за Северна Ирландия акцентира решимостта му Англия да управлява икономическата си орис, даже това да докара до нова борба с Европейски Съюз, да унищожи личната му дипломация и да повдигне въпроси дали неговото държавно управление зачита върховенството на закона, разяснява американското издание.

Според "Ню Йорк таймс " сегашните дейности на Джонсън припомнят за решението му да приключи работата на Народното събрание предходната есен, което след това беше оповестено за нелегално от Върховния съд на Англия.

Джонсън влезе в спор с висши фигури от своята Консервативна партия и с Брюксел, откакто негов министър съобщи, че държавното управление има намерение да "наруши интернационалното право ", отбелязва английският в. "Файненшъл таймс ". Признанието на Брандън Луис за желанията на държавното управление по отношение на интернационалното съглашение за Брекзит с Европейски Съюз, отнасящо се за Северна Ирландия, изненада депутатите на консерваторите и провокира паника в Брюксел.

Някои депутати от Консервативната партия неотложно разкритикуваха този ход, показвайки, че Джонсън може да се сблъска със сериозен протест. Бившият английски министър-председател Тереза Мей оглави предизвестията, че сходни дейности на държавното управление биха навредили на позициите на Англия в света.

Спорът се развихри в миг, когато основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит дойде в Лондон в опит да изведе комерсиалните договаряния от безизходицата, в която се намират, акцентира "Файненшъл таймс ".

Висши представители на Демократическата партия в Съединени американски щати предизвестиха, че възможен опит на английското държавно управление да отстъпи от отнасящото се до Северна Ирландия съглашение за Брекзит би заплашил бъдещата договорка за свободна търговия сред Вашингтон и Лондон и може да докара до раздор в двустранните връзки, в случай че претендентът на демократите Джо Байдън завоюва президентските избори, написа в. "Гардиън ".

Байдън, който има ирландски корени, е корав покровител на съглашението от Разпети петък, на което Съединени американски щати са поръчител и което изисква отворена граница сред Ирландия и Северна Ирландия, показва английското издание.

Представители на демократите също по този начин обявиха, че в случай че Джонсън пристъпи към приемане на този закон, за който личното му държавно управление признава, че би бил в нарушаване на интернационалното право, това ще сложи под въпрос надеждността на Англия като сътрудник.

Дори американският президент републиканец Доналд Тръмп да си обезпечи преизбиране, двупартийната поддръжка в Конгреса на Съединени американски щати за съглашението от Разпети петък евентуално би разрушила всевъзможни очаквания на Англия за бързо подписване на договорка за свободна търговия след Брекзит, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР