Преговорите между холивудските студия и профсъюза на актьорите SAG-AFTRA са

...
Преговорите между холивудските студия и профсъюза на актьорите SAG-AFTRA са
Коментари Харесай

Преговорите между актьорите и студията в Холивуд се разпаднаха. Стачката продължава

Преговорите сред холивудските студия и профсъюза на актьорите SAG-AFTRA са прекъснати, откакто двете страни още веднъж не съумяха да реализират единодушие. Това умъртви всевъзможни очаквания, че тримесечната стачка на актьорите ще завърши скоро.

Представителите на студията споделиха, че разликата сред двете страни е прекомерно огромна, с цел да си коства договарянията да бъдат продължени на този стадий. Актьорите имат редица условия, в това число по-високо възнаграждение и гаранции при потреблението на изкуствен интелект.

Гилдията стачкува от юли насам. Миналата седмица профсъюзът възобнови договарянията със студиата, откакто Гилдията на американските сценаристи (WGA) реализира съглашения с тях и приключи стачката си.

Сделката със сценаристите породи очаквания за бързо разрешаване на казуса с актьорите, само че това наподобява няма да се случи.

" След смислени диалози стана ясно, че пропастта сред студията и SAG-AFTRA е прекомерно огромна и диалозите към този момент не ни водят в продуктивна посока ", съобщи профсъюзът AMPTP, който съставлява Netflix, Disney и други медийни компании.

В писмо до членовете си Гилдията на актьорите съобщи, че е преговаряла " добросъвестно " със студиата, " макар че предходната седмица те показаха оферта, която шокиращо струваше по-малко, в сравнение с предложиха преди началото на стачката ".

" С надълбоко отчаяние оповестяваме, че изпълнителните шефове на промишлеността са се отдръпнали от масата за договаряния, откакто отхвърлиха да обиден последното ни предложение ", обявиха договарящите от профсъюза.

Един от противоречивите въпроси е настояването на SAG-AFTRA за дял от приходите от стрийминг, предоставяни като бонус на членовете на актьорския състав. AMPTP съобщи, че предлагането " би коствало повече от 800 млн. $ годишно, което би основало непостижима икономическа тежест ". Гилдията на актьорите обаче счита, че сумата е пресилена и упрекна студията, че водят " тактичност на тормоз ".

Не е реализирано и единодушие във връзка с отбрана от използването на изкуствен интелект. По въпросите за по-високо възнаграждение студията са предложили същите условия като преди, само че SAG-AFTRA ги е отказала.

Провалените договаряния значи, че производството на филми и сериали в Холивуд ще продължи да бъде спряно за неопределен срок. След края на стачката на сценаристите, на американския екран се върнаха вечерните токшоута. Но без артисти производството на сценарни излъчвания и филми остава блокирано.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР