Преговори с ИТН няма да бъдат водени повече, хлопна мандалото.

...
Преговори с ИТН няма да бъдат водени повече, хлопна мандалото.
Коментари Харесай

Нинова: Преговори с ИТН няма да бъдат водени повече

Преговори с Има Такъв Народ няма да бъдат водени повече, хлопна мандалото. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия и министър на стопанската система в оставка Корнелия Нинова пред bTV. Това е решение на нас като мандатоносител, разясни водачът на Българска социалистическа партия.

Пети път " ИТН " да счупят страната, да си играят с обществото, единствено тъй като някой споделя откъм гърба какво и по какъв начин да се случва - няма да стане, сподели още Нинова.

Преговорите са живи. Ние демонстрираме самообладание, мъдрост от самото начало, сподели водачът на Българска социалистическа партия. Ние организираме договаряния за държавно управление на България, а не психотерапия на Аз-а, разяснява тя.

" Има Такъв Народ споделят, че се усещат афектирани, тъй като никой не ги питал за стратегия, никой не ги питал за закони, слагали сме им ги на масата и сме им казвали или гласувате или край - това не е правилно. Ние от Българска социалистическа партия убедихме другите да отворим програмата към Има Такъв Народ. И казахме - дано да им дадем опция да я попълнят ", изясни Корнелия Нинова.

Тя съобщи, че не е правилно, че не са дали опция на Има Такъв Народ да вземат участие в процеса по договаряния.

От " Продължаваме промяната " споделиха - или приемате антикорупционния закон, събрахме ги с големи старания, убедихме и двете страни - дайте да отстъпим, Има Такъв Народ обявиха, че желаят ремонти, убедихме Политическа партия с доста старания и се съгласихме, че ще променяме закона за корупцията. И това искане на Има Такъв Народ е изпълнено. Днес те дават още един мотив за нашето разбиране, че не това е повода да се отдръпват, означи Нинова.

Причината е, че остарялото статукво, обвързаността - ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " се изплашиха, че нещата потръгват и дръпнаха. Мисля, че те са въздействали върху Има Такъв Народ, сподели Нинова.

Мисля, че те са въздействали върху Има Такъв Народ, сподели Нинова.

По думите й програмата за ръководство е доста добра. Ние държим да довършим този документ, в това число и с оферти на " ИТН ". Това, което имаме като идеология и стратегия, е заложено, уточни Нинова.

В сряда ще бъде ясно дали Българска социалистическа партия ще показа план за кабинет с третия мандат.

Относно думите на Румен Радев за мандата:

" Направи ми усещане реакцията на ГЕРБ. Симбиозата на ГЕРБ, ДБС и президента не е от скоро. От началото президентът биеше по обединението ".

Според нея натискът за бързото връщане на третия мандат е поради идните промени в антикорупционното законодателство.

" Бойко Рашков беше праволинеен като длъжностен министър на Министерство на вътрешните работи. Реакцията на ГЕРБ и Движение за права и свободи беше доста гневна. Свръхнормална беше реакцията им ", добави ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова показа, че единственото име, което е обсъждано за министър председател, е Асен Василев, защото е редно най-голямата партия да излъчи човек за поста. Името на Кирил Петков не е споменавано за министерски пост.

На въпрос дали се е засегнала от думите на Христо Иванов, Нинова съобщи, че е била впечатлена, че при техните старания за това какво да вършат с България, сътрудниците им са имали в главите си мисли за постове

" Голяма част от това, което сподели Христо Иванов, няма общо с договарянията, които водихме. Това е тяхна вътрешнопартийна работа ", означи водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР