Преговарящите от ЕС подпечатаха плана за стимулиране на производството на

...
Преговарящите от ЕС подпечатаха плана за стимулиране на производството на
Коментари Харесай

ЕС одобри плана за производство на боеприпаси за Украйна

Преговарящите от Европейски Съюз подпечатаха проекта за стимулиране на производството на муниции в блока като част от напъните за въоръжаване на Украйна и попълване на изчерпаните арсенали, съобщи Агенция Франс Прес.


Актът за поддръжка на производството на муниции на стойност 500 млн. евро има за цел да усили производството на артилерийски снаряди и ракети.

" Това е още едно доказателство за непоколебимия ангажимент на Европейски Съюз да поддържа Украйна ", съобщи Маргарита Роблес, министър на защитата на Испания, която сега е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Брюксел съобщи, че се надява да усили индустриалния си потенциал в блока до един милион снаряда годишно през идващите 12 месеца, до момента в който европейските съдружници се борят да поддържат доставките за битката на Украйна против Русия.

Преговорите сред страните членки на Европейски Съюз и законодателите бяха извършени с експресна скорост, с цел да се реализира проектът.

Сега той би трябвало да бъде дефинитивно утвърден от Европейския парламент и столиците.

Програмата ще даде средства на компании, които желаят да усилят индустриалния си потенциал.

Държавите от Европейски Съюз извършиха и различен проект на стойност два милиарда евро, с който през тази година ще изпратят един милион снаряда на Украйна от своите ресурси и ще закупят дружно муниции за Киев.

Засега блокът към момента е надалеч от задачата си.

Украинските сили се оплакват, че са изправени пред дефицит на муниции, до момента в който се пробват да изтласкат войските на Москва от окупираните територии в изтощителна контраатака.

Европейски Съюз твърди, че като цяло към този момент е доставил на Киев оръжия на стойност към 15 милиарда евро от началото на съветската инвазия през февруари предходната година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР