Преглед на организацията на движението, състоянието на пътната хоризонтална и

...
Преглед на организацията на движението, състоянието на пътната хоризонтална и
Коментари Харесай

Осигурено е безопасно движение за учебната година в общините от Старозагорска област 

Преглед на организацията на придвижването, положението на пътната хоризонтална и отвесна маркировка, на защитните уреди и на пътните знаци към учебните заведения и детските градини в навечерието на новата образователна година е изработен във всички общини от Старозагорска област. Това стана ясно на днешното съвещание на Комисията по сигурност на придвижването, управлявано от заместител регионалния шеф Красимир Червилов, на което с изключение на 11-те общини участваха и представители на Региалната здравна ревизия (РЗИ), Областното пътно ръководство (ОПУ), Регионалното ръководство на образованието (РУО), Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) и други институции, ангажирани с пътната сигурност.  
До 14 септември би трябвало да завърши освежаването на хоризонталната маркировка към детските и образователните заведения. Подменени са 19 и следва подмяната на останалите 20 от общо 39-те светофарни уредби в регионалния град. В Казанлък - другия огромен град на региона, към всички 26 учебни заведения, 29 детски градини и 4 детски ясли е осъществено ободряване на хоризонталната маркировка. Ремонтират се защитни уреди към някои от учебните заведения, а на 12 септември Общинската комисия по сигурност на придвижването в Града на розите още веднъж ще ревизира готовността на учебните заведения за образователната година. В останалите общини също е основана нужната организация на придвижването към учебните заведения и детските градини. В община Братя Даскалови към този момент 27 камери наблюдават за извършители на придвижването по пътищата и, следва монтирането на още 12. 
Във всички учебни заведения през цялата образователна година по традиция ще се организират беседи за сигурността на придвижването, оповестиха от ОДМВР. Акция " Децата потеглят на учебно заведение. Да ги пазим на пътя " пък се организира от 1 септември до 31 октомври в региона. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР