Предвидимост в тази епидемия няма, но усещаме желанието на правителството

...
Предвидимост в тази епидемия няма, но усещаме желанието на правителството
Коментари Харесай

Директори на училища: Най-важният фактор за присъствено обучение е броят заразени учители

Предвидимост в тази зараза няма, само че усещаме желанието на държавното управление учебните заведения да работят присъствено най-вече, съобщи в „ Тази заран “ Асен Александров – шеф на столичното 51-во приблизително учебно заведение „ Елисавета Багряна “. Всичко зависи от броя на карантинираните деца, само че най-важният фактор ще бъде броят на инфектираните учители, разяснява още той.



Здравните управляващи слагат децата под карантина от датата на последния контакт в тази обстановка може да се наложи карантината да се върне два дни обратно, изясни и Данко Калапиш - шеф на 107 ОУ " Хан Крум " в София.

Според Александров не е задоволително децата да се тестват веднъж седмично. Преминахме на тестване един път в седмицата, тъй като се забавиха тестванията, а трябваше да тръгнат децата на учебно заведение и беше намаляла четвъртата вълна, означи той.

Тестовете, които прилагаме в последните два месеца не са добър филтър, тъй като по една или друга причина в учебно заведение излиза отрицателен, а по-късно в лаборатория излиза положителен, изясни и Данко Калапиш.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР