Предвид опасностите от войната в Украйна, кметът на Москва Сергей

...
Предвид опасностите от войната в Украйна, кметът на Москва Сергей
Коментари Харесай

Спомен за Пригожин: Собянин създава ударно собствена частна армия

Предвид заплахите от войната в Украйна, кметът на Москва Сергей Собянин работи с всички сили за разрастването и укрепването на лична частна военна компания (ЧВК) - " Ведомствена защита на общинските управляващи в Москва ". Новото ЧВК се появи незабавно след протеста против Кремъл на починалия към този момент Евгений Пригожин – тъй като тогава, когато колоната на ЧВК Вагнер потегли към Москва, се появиха клюки, че доста от виновните за отбраната на града не са били подготвени да се опълчват на Пригожин. Законово от декември, 2022 година общински властови администрации могат да основават ведомствена защита.

Приближеният до ФСБ съветски телеграм канал ВЧК-ОГПУ споделя, че в новата ЧВК към този момент има 5000 бойци. Работи се всички те да са добре подготвени – за задачата инструктори са ветерани от съветските специфични елементи, от ЧВК Вагнер, както и настоящи в съветската милиция чиновници. " Особено се натъртва на физическата и огневата подготовка; даже елементарните секретари и служители имат право да носят оръжие и би трябвало да преминат през образование, по-високо от изискваното в някои звена на съветското военно министерство и съветското Министерство на вътрешните работи ", написа каналът. И прибавя – скоро се чака подготвителен лагер в Хасавюрт, в една от базите на съветските спецчасти " Алфа ". Цената на образованието там е 200 000 рубли на човек, прибавя ВЧК-ОГПУ.

Заплатите в новата ЧВК са високи – най-малко 175 000 рубли за боец. А съгласно информацията на телеграм канала, проектът е да се наемат 15 000 бойци и по-късно да се мисли за следващо разширение на щата. Всичко това организационно върви под шапката на общинската милиция в Москва. Военните дейности в Украйна На фронта в Украйна няма някакви съществени проблеми в обстановката – за трети следващ ден броят на бойните конфликти е почти еднакъв.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР