Предвид многото пъти, когато експертите са изтъквали ползите от консумацията

...
Предвид многото пъти, когато експертите са изтъквали ползите от консумацията
Коментари Харесай

Кокосовият орех е суперхрана

Предвид многото пъти, когато специалистите са изтъквали изгодите от потреблението на повече плодове и зеленчуци, не е изненада, че кокосовите орехи имат някои невероятни изгоди и даже са наричани суперхрана. Тропическият плод се употребява в целия свят за произвеждане на редица артикули.

Консумирането на кокосови артикули води до възстановяване действието на щитовидните функционалности и на метаболизма, понижаване на тежестта по бърз и здравословен метод, повишение на енергийния баланс на тялото. Нашият организъм трансформира лауриловата киселина, която се съдържа в кокосовия орех, в монолаурин, който оказва помощ на организма да се бори с бактериите, предизвикващи херпес, грип и даже HIV. По този метод вие защитавате тялото си по натурален и прелестен метод.

Под самата обвивка се намира тънка кафява черупка, която е с висока неотстъпчивост и съдържа белтъчините. Те, от своя страна, съставляват бяла млечна течност, наречена кокосова вода, която последователно се втвърдява по време на зреенето на плода. Мнозина смятат тази вода за жива. Тя е извънреден източник на електролити, по тази причина и се счита за страхотна енергийна и възстановяваща напитка след физическо натоварване.

Кокосовата вода е с ниско наличие на захар и мазнини, само че с високо наличие на калий, магнезий, калций и фосфор. Счита се неслучайно за течността на живота, тъй като тя съдържа доста основни хранителни субстанции като лауринова киселина, хлорид, желязо, цинк, манган и селен.

От друга страна, единствено една порция от прясно, бяло, ароматно кокосово месо ви обезпечава 17% от ежедневна доставка на мед. Този минерал е виновен за активирането на ензимите, които по-късно задействат производството на невротрансмитери. Тези невротрансмитери са виновни за предаване на информация от клетка на клетка.

Един от методите да си набавим значими есенциални мастни киселини и да помогнем на организма си в битката с другите вируси, е да консумираме кокосово масло. То се получава се от изсушената кокосова сърцевина и устоя на високи температури, като резервира потребните си съставки. Подходящо е за подготвяне на всевъзможни типове кулинарни специалитети, придавайки им необикновен усет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР