Предупредителен червен код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки

...
Предупредителен червен код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки
Коментари Харесай

Опасно време днес: Червен код за валежи, гръмотевици и градушки за Смолян

Предупредителен червен код за интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки е разгласен за през днешния ден за област Смолян, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

За област Смолян се чака преваляванията да са интензивни, с количества над 65 литра на квадратен метър, а локално - до 80-100 литра на квадратен метър. Ще има също гръмотевични стихии и градушки.

Оранжев код е разгласен от Национален институт по метеорология и хидрология за през днешния ден в 14 области на страната, а жълт код - за пет области в страната - за превалявания, гръмотевични стихии и градушки.

Предупредителните кодове са оповестени в картата на Националния институт по метеорология и хидрология за рисковите метеорологични феномени, която е в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

От екоминистерството предлагат на жителите да имат поради прогнозите на синоптиците за вероятни рискови феномени през днешния ден и през идващите два почивни дни. А вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов подреди да се сътвори организация поради метеорологичната прогноза за предстоящи значителни превалявания.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР