Предстоящото присъединяване на Финландия и Швеция към НАТО ще изпрати

...
Предстоящото присъединяване на Финландия и Швеция към НАТО ще изпрати
Коментари Харесай

Столтенберг: Путин ще получи повече НАТО по границите на Русия

Предстоящото присъединение на Финландия и Швеция към НАТО ще изпрати сигнал на съветския президент Владимир Путин , че вратите на Алианса остават отворени. Путин, който настояваше НАТО да се откаже разширението си, реализира противоположното. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция след подписването на меморандум сред Финландия, Швеция и Турция.

" Той искаше по-малко НАТО, само че в този момент президентът Путин ще получи повече НАТО по границите на Русия ", сподели Йенс Столтенберг, представен от АП.

Генералният секретар съобщи също, че участието на Финландия и Швеция в Алианса ще " промени цялата обстановка в Балтийския район ": те ще " покрият " Естония, Литва и Латвия и ще разрешат на блока да ускори наличието си в района.
 Швеция и Финландия влизат в НАТО! Турция смъкна ветото
Швеция и Финландия влизат в НАТО! Турция смъкна ветото

Пробив на форума на Алианса в Мадрид

Турция се съгласи да поддържа присъединението на Финландия и Швеция към НАТО. Страните подписаха меморандум, в който се преглеждат възраженията на Анкара против оръжейното ембарго и битката с тероризма в северноевропейските страни, в това число прекъсването на активността на Кюрдската работническа партия , която Турция счита за терористична организация.

През декември предходната година Путин изиска писмени гаранции за сигурност от Съединени американски щати и НАТО. По-специално той настояваше Алиансът да се въздържа от придвижване на изток и да не приема Украйна в редиците си.

" Получихме обещания да не преместваме инфраструктурата и на сантиметър. Казват едно, а вършат друго. Сега НАТО е в Полша, Румъния и балтийските страни. Както споделяме измежду хората, бяхме излъгани.
 Джонсън вещае смразяващи последици, в случай че на Путин му се размине за Украйна
Джонсън вещае смразяващи последици, в случай че на Путин му се размине за Украйна

Победата над диктаторите във ВСВ коствала скъпо, само че донесла дълготраен разцвет

След това Съединени американски щати се отдръпнаха от Договора за противоракетна защита . Сега пусковите установки са в Румъния, а скоро ще бъдат и в Полша. Там има и ракетни установки, които могат да се употребяват за монтиране на ударни ракети " Томахоук ".

Това не е ли опасност за нас ? " - риторично попита на 1 февруари Путин. Три седмици по-късно той стартира кървава война против Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР