Предстоящата ротация в България привлича вниманието и на останалите страни.

...
Предстоящата ротация в България привлича вниманието и на останалите страни.
Коментари Харесай

Денков: Ротацията може да стане най-лесно, ако просто си сменим местата с Габриел

Предстоящата ротация в България притегля вниманието и на останалите страни. Това разяснява министър председателят Николай Денков, който беше на Конференция по сигурността в Мюнхен.

„ Всички споделиха, че чакат този развой да е сполучлив, с цел да продължим да вършим това, което вършим до момента. Няма какво ново да прибавя. Ротацията има смисъл, в случай че изпълняваме управническата си стратегия. Нещо ново по тази тематика не мога да кажа ”, сподели Денков.

Той акцентира, че споразуменията би трябвало да се съблюдават и той ще подаде оставката на държавното управление на 6 март. След това ще продължава да си извършва отговорностите, до момента в който се вземе последващо решение.

Попитан дали е подготвен за вид, при който оставката на държавното управление не бъде призната в пленарна зала. „ Правителството продължава да работи в оставка ”, повтори Денков.

Запитан дали още упорства за поста министър на външните работи, Денков сподели, че би трябвало да се откри решение, задоволително и за двете страни.

„ Трябва да има контакт с външните сътрудници. Този контакт и ротацията могат да станат най-лесно, в случай че просто си сменим местата с госпожа Габриел ”, сподели Денков. „ Предстои диалогът за какво това е проблем за другата страна, добави той.

Денков разяснява, че по време на конференцията по сигурността в Мюнхен е станало ясно, че Европа е единна и би трябвало бързо да построи своя защитителен потенциал. Освен това е станало ясно, че има мощна поддръжка на Съединени американски щати за Украйна.

„ По отношение на България прави усещане какъв брой е значима ролята ни в Източния фланг ”, сподели министър председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР