Предстои заводите на марката Volkswagen Passenger Cars (леки автомобили) да

...
Предстои заводите на марката Volkswagen Passenger Cars (леки автомобили) да
Коментари Харесай

Volkswagen постепенно възобновява производството

Предстои заводите на марката Volkswagen Passenger Cars (леки автомобили) да възобновят поетапно своето произвеждане. Първи през седмицата, започваща от 20 април ще възобновят работата си индустриалните мощности в Цвикау (Германия) и Братислава (Словакия). Останалите предприятия в Германия, както и в Португалия, Испания, Русия и Съединени американски щати, следва да възобновят производството през седмицата, започваща от 27 април. Впоследствие, през месец май, производството ще бъде обновено поредно в заводите на марката в Южна Африка, Аржентина, Бразилия и Мексико. Ралф Брандщетер, основен изпълнителен шеф на марката Volkswagen, означи - „ С решенията на федералната власт и държавните управления на обособените провинции в Германия, както и на отпущането на рестриктивните мерки в други европейски страни, се основават условия за последователното обновяване на производството. Volkswagen се приготвя интензивно за предприемането на стъпки в тази тенденция през последните три седмици. В допълнение към създаването на обстоен лист от ограничения за запазване здравето на нашите чиновници, ние бележим прогрес и във възобновяване на нашите вериги за доставки на части и съставни елементи от нашите сътрудници. “ На тази основа заводите на Volkswagen в Германия стартират работа със кратко работно време. В същото време броят на чиновниците, наранени от индустриалния цикъл със кратко работно време, ще бъде поредно намаляван съгласно процеса на обновяване на производството.

Производството ще бъде обновено в сходство с актуалните наличия на части и съставни елементи от поддоставчиците, отчитане на държавните условия в Германия и в Европа, развиването на пазарните резултати във връзка с продажбите и произлизащите от това режими на работа на заводите. Независимо от развиването на всички тези фактори и процеси, главен приоритет на компанията ще остане спазването на строгите ограничения за отбрана на здравето на чиновниците.

Андреас Тостман, член на управителния съвет на марката Volkswagen, виновен за производството и логистиката, съобщи - „ Пристъпваме към обновяване на производството и логистиката на основата на поетапен метод и добра организация. За нас здравето на нашите чиновници е с максимален приоритет и сме подхванали съответни ограничения за обезпечаването на безвредни работни места и на оптимално вероятното равнище на отбрана на здравето, включени в проект от 100 точки.

Напълно осъзнавайки нашата отговорност, ние даваме нов подтик на стопанската система и се грижим колите още веднъж да запонат да напущат заводите на път към нашите дилъри и клиенти. “

Бернд Остерло, ръководител на профсъюзния Заводски съвет, показа - „ Никога до момента не сме били в сходна обстановка, само че съм уверен, че нашите сътрудници са фантастично добре стимулирани да стартират още веднъж работа. Възстановяване на производството се прави след всяка заводска почивка, заради което разполагаме със забележителен опит в този развой, само че в светлината на пандемията би трябвало да приспособяваме нашите рутинни процедури. Една от стъпките в тази тенденция е нашето ново съглашение за отбрана на здравето. Планът, включващ към 100 ограничения, има за цел да поддържа риска от заразяване в границите на Volkswagen допустимо най-нисък и имаме вяра, че той ще се трансформира в пример в областта на автомобилната промишленост. Разбира се, би трябвало да бъдем реалисти и да отчетем, че първоначално новите процедури ще провокират въпроси и запаси от страна на нашите сътрудници. Никога до момента не сме разработвали, произвеждали и продавали коли при тези условия. Ето за какво чакам нашите мениджъри да подсигуряват, че чиновниците са чудесно осведомени с новите процедури. Отделянето на задоволително време за отговор на тези въпроси в този момент е по-важно от данните за дневното произвеждане. "

От 6 април поделението Volkswagen Group Components към този момент стартира малко по малко с възобновяването на производството в своите немски фабрики в Брауншвайг и Касел, следвани от заводите в Залцгитер, Кемниц и Хановер, а от 14 април и в полските си фабрики, с цел да бъдат обезпечени надеждни доставки на съставни елементи за автомобилното произвеждане в Китай. Томас Шмал, изпълнителен шеф на Volkswagen Group Components означи следното - „ Поетапното отваряне на нашите индустриални мощности беше значима стъпка за гарантиране на доставките за нашите фабрики в чужбина. Сега, предприемайки навреме цялостната гама защитни ограничения за нашите чиновници, ние би трябвало да рестартираме цялата индустриална мрежа и да осигурим снабдяването на заводите на всички марки в групата със съответните съставни елементи и елементи. Едни и същи високи условия за отбрана на здравето на чиновниците ще бъдат приложени във всички наши фабрики. "

В процеса на обновяване на производството, Volkswagen може да се възползва и от опита, насъбран при рестарта на индустриалните мощности на компанията в Китай, където ефикасните ограничения за отбрана на здравето към този момент се ползват сполучливо и поредно. 32 от 33-те завода в Китай към този момент се върнаха към интензивно произвеждане и все още няма известия за случаи на ковид измежду чиновниците там. Volkswagen продължава да следи деликатно развиването на обстановката в световен мащаб, зародила вследствие на пандемията на ковид. По-нататъшните дейности на компанията ще се основават значително на разговора и одобрените процедури в границите на Volkswagen Group, както и на рекомендации от експерти, в това число тези на института „ Робърт Кох “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР