Предстои да се променят границите на зоните за товаро-разтоварни дейности,

...
Предстои да се променят границите на зоните за товаро-разтоварни дейности,
Коментари Харесай

Община Пловдив с мерки срещу замърсяването на въздуха

Предстои да се трансформират границите на зоните за товаро-разтоварни действия, както и да се ускори контролът върху камионите за транспортиране на строителни боклуци, а нови карти ще демонстрират маршрутите на рейсовете по линиите на градския превоз, туристическите локациите и историческите обекти в града. Това стана ясно от работна среща на заместник-кметовете Тодор Чонов, Анести Тимчев и Пламен Панов със чиновници на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “. В момента в централна градска част и периферията ѝ са обособени две зони – А и Б, а новите квартали „ Остромила “, „ Беломорски “ и „ Смирненски “, където е засилено строителството, изобщо не попадат в зонирането.

„ Ще се актуализират и глобите на нарушителите и периодите за тяхното обжалване. Възможна е и смяна на границите на до момента съществуващите зони, както и действителна възбрана за влизане на камиони и товарни коли или въвеждане на такси “, съобщи заместник-кметът Анести Тимчев.

Това е единствено една част от ограниченията, които Община Пловдив подхваща за ограничение на замърсяването на въздуха и околната среда, а в най-скоро време следва да бъде направена и методика за въвеждане на зони с ниски излъчвания.

„ Ще пожелаваме от Агенция „ Пътна инфраструктура “ да осъществя дълго чаканата директна пътна връзка – Цариградско шосе - Асеновградско шосе, с цел да може товарните камиони да минават директно, а не през града, което ще понижи и трафика от Родопската яка, и замърсяването на въздуха “, показа Тодор Чонов.

Той добави, че до края на годината ще се вкара еднопосочно придвижване по улиците, които съгласно Генералния проект за организация на придвижването би трябвало да бъдат такива. Така наречената „ зелена вълна “ по някои булеварди при шофиране с 50 км/ч към този момент дава нужния резултат.

На входно-изходните артерии ще бъдат сложени цифрови осведомителни табели с изменчиво наличие, на които да бъде упоменато дали има замърсяване на въздуха, в резултат на което ще има и възбрана за влизане на коли с невисок екологичен клас; дали има тапи и надлежно посочен обходен маршрут и други.

По време на срещата сред заместник-кметовете бе разисквана и визията на нови транспортно-културни карти, която ще бъде уеднаквена с тази на картите, указващи единствено туристическите обекти, ситуирани на светлинните табла по Главната улица.

„ Това са дребни, на пръв взор, елементи, само че те се вършат за облекчение на гостите на града. Картите ясно ще указват къде се намира екскурзиантът, рейсовете, които минават в непосредствена непосредственост и надлежно какви културно-исторически забележителности има в близост “, уточни заместник-кметът Пламен Панов. Той добави, че с изключение на визията на туристическите карти, тяхното наличие също е бъде обновено, като се прибавят нови обекти и забележителности, а светлинните табла ще бъдат отремонтирани.

„ Служителите на Оперативна програма „ ОКТ “ ще спомагат за оформянето на новия тип карта, нейната новост и меродавност, в допълнение ще бъде оповестена и на уеб страницата на Община Пловдив, където в действителност е и до момента настоящата “, уточни Тодор Чонов.

Новите транспортно-културни карти ще бъдат сложени на над 40 спирки в Централна градска част за улеснение на туристите от страната и чужбина. В главната си част ще демонстрират автобусните направления, а в горе вдясно ще бъдат ситуирани туристическите обекти.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР