Представяме ви няколко полезни идеи да съхраните повече храните на

...
Представяме ви няколко полезни идеи да съхраните повече храните на
Коментари Харесай

ЛЮБОПИТНО: Как да удължим срока на годност на определени храни

Представяме ви няколко потребни хрумвания да съхраните повече храните на валидност.

Ето какво би трябвало да извършите:

Игнорирайте датите

Един от най-хубавите способи за понижаване на разхищението на храна е да спрете да се преценявате със периодите.

Експертите предлагат да употребявате сетивата си, с цел да разберете по кое време храната е добра за консумация. Помиришете, докоснете, погледнете, може би ще го усетите нещо - потреблението на личния ни здрав разсъдък е добър метод да намалите изхвърлянето на храната, написа настоящо.ком.

Проверете температурата на хладилника си

Ако установите, че храната ви се скапва прекомерно бързо, добре е да ревизирате дали хладилникът ви е надъхан на вярната температура.

Трябва да ревизирате дали хладилникът ви е задоволително леден, като употребявате термометър за ледник, а не екраните на вратите, защото те не постоянно са точни.

Най -студената част на хладилника би трябвало да бъде под 5C.

Трябва да се внимава температурата да не е и прекомерно ниска защото могат да замръзнат продуктите в задната част на хладилника.

Замразете съвсем всичко

Замразяването е един от най-хубавите способи за предпазване на храни и понижаване на питателните боклуци. Всичко, от билки и самун до доматени сосове, месо, тестени произведения, супи и мляко, може да бъде замразено, с цел да се удължи му на валидност.

Фризерът работи като бутон за пауза, което значи, че храната няма да се скапе и множеството бактерии не могат да порастват в нея.

Дръжте нещата херметически затворени

Кислородът може да редуцира на валидност на някои от вашите храни. Храните като брашно, ядки, сушени плодове, подправки и зърнени храни, както и самун, траят по-дълго, когато се държат надалеч от О2.

Отглеждайте свои лични билки

Билките са превъзходен актив за всяка кухня, само че минусът е, че доста сортове, отглеждани в саксии, умират сезонно. Въпреки това, множеството билки могат да бъдат събрани и съхранявани за потребление по-късно.

Пресен магданоз, кориандър и мента изсъхнат бързо, изключително когато се съхраняват в пластмасовите си опаковки.

Отнасяйте се с тях като с цветя, отстранете всяка пластмаса и ги натопете във вода, съхранявайте в хладилника - те могат да устоят няколко седмици по този метод. Можете също по този начин да увиете билки във влажна кухненска хартия и да съхранявате в хладилника.

Разделете вашите плодове и зеленчуци

Препълненото чекмедже за зеленчуци е плодородна почва за формиране на плесен, по тази причина е значимо да се подсигурява, че храната се съхранява в чиста, суха среда с доста място.

Изпразнете чекмеджето за зеленчуци, избършете го бързо и отстранете пластмасовата опаковка, тъй че зеленчуците ви да не се потят в спомагателните пластове. Съхранявайте листата от маруля в резервоар с парче кухненска хартия, с цел да изсмучете непотребната влага.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР