Представям ви моята любима лятна кафе напитка Cold Brew. Силно

...
Представям ви моята любима лятна кафе напитка Cold Brew. Силно
Коментари Харесай

Cold Brew - чудесен начин да си приготвите студено кафе

Представям ви моята обичана лятна кафе напитка Cold Brew . Силно ароматна, изненадва с метода по който извлича усета на кафето, доста полезна  и е изцяло допустимо, да не кажа доста елементарно, да си я приготвите в домашни условия.

При студената екстракция усетът на получената напитка е доста по-сладък и уравновесен, тъй като от него се екстрахират всички аромати и усети, само че не и нежеланите киселини и горчивите масла от зърната. Cold Brew спрямо кафето, приготвено с гореща вода е с 67% по-слабо киселинно и оказва помощ да балансирате pH-то си. Може да увеличи метаболизма. Също толкоз наситено на кофеин е и като кафето приготвено с гореща вода. Cold Brew е естествено сладко  и може да го консумирате без подсладител. Може да увеличи настроението ви и понижава риска от меланхолия, както сочат проучванията.
 4 онлайн услуги, налични за изборите 26 авг 2022 | Министерство на електронното управление публикува 4 електронни услуги за идните на 2 октомври 2022 година...
Какво е Cold Brew и по какъв начин да го приготвим?

Cold Brew е кафе, приготвено посредством студена екстракция. Вместо да заливате прясно изпеченото и преди малко смляно кафе с гореща вода, както сте привикнали, за Cold Brew би трябвало да употребявате студена вода и да оставите екстракцията да продължи сред 8 и 24 часа.  Когато го опитате ще установите, че е по-сладко и по-ниско киселинно от приготвеното с гореща вода. Ако към този момент сте изкушени не пропускайте и препоръките в идващото видео.

И в случай че към този момент сте подготвени да се деянията като барист вкъщи, дано прибавя още няколко съвета. Най-добре е да изберете кафе със междинен профил на изпичане. Начинът на мелене е доста значим - за Cold Brew кафето би трябвало да е по-едро смляно. Важно е да запомните, че това предотвратява опцията от поява на мъка във усета.

Най-добре е да купите кафе на зърна и да го смелите директно преди подготвяне. Внимавайте в съотношението кафе/вода, само че се водете главно от усета и желанията си. Някои предлагат ¾ чаша смляно кафе към 4 чаши вода,  други – съответствие ½.

 
               

Да приключим и с малко история. Не мислете, че това е нов и съвременен метод за екстракция на кафето. Най-старите данни за  Cold Brew са от 17 век и  са от Япония. Предполага се, че холандските моряци са приготвяли леден концентрат от кафе за своите дълги плавания. И евентуално са го смесвали с гореща вода за консумация.

Cold Brew става известно в Европа, Америка и Азия през 19 век точно в този вид – концентратът се е консумирал, разбъркан с гореща вода. Тогава той се трансформира и в неизменима част даже от провизиите на армиите. През 60-те години на 20 век американецът Тод Симпсън пътува до Перу в търсене на кафе и там пробва за първи път локалния вид на студено екстрахираното кафе. Когато се връща в Щатите, му хрумва концепцията за апарат, с който то да се подготвя в домашни условия. Само че този метод на подготвяне на кафе си остава съвсем незнаен, до момента в който през 2015 година Старбъкс не пускат собствен Cold Brew. Успехът в Съединени американски щати е главозамайващ и до 2017 година потреблението нараства с 450%.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР