Представителят на левицата Педро Кастильо положи клетва като пети президент

...
Представителят на левицата Педро Кастильо положи клетва като пети президент
Коментари Харесай

Бивш учител стана президент на Перу

Представителят на левицата Педро Кастильо постави клетва като пети президент на Перу за три години на 200-годишнината от независимостта на страната, обещавайки преустановяване на корупцията и нова конституция, съобщи БГНЕС.

``Кълна се в Бога, в фамилията ми, в селяните, в коренното население, в рондеросите (селските патрули), риболовците, експертите, децата, юношите, че ще извършвам длъжността президент на републиката``, заявява 51-годишният бивш учител. " Кълна се в народа на Перу, че ще работя за страна без корупция и за нова конституция ", добави той.

 Педро Кастильо от лявата партия " Свободно Перу " завоюва президентските избори в Перу с 50,125% от гласовете, след 100% броене. Според изборната комисия 8 835 579 гласоподаватели са дали своят вот за Кастильо.

Съперникът му Кейко Фухимори, която се кандидатира от името на ``Народната партия на властта``, завоюва 49,875%, или 8 791 521 гласа.

Би Би Си напомня, че неговите политически съперници се пробват да го показват като ляв екстремист, обвързван с комунизма. Това са изказвания, които Кастильо отхвърля. Критиците са загрижени, че някои от проектите на новия президент могат да подкопаят една от най-стабилните страни в Латинска Америка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР