Представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора кани

...
Представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора кани
Коментари Харесай

Откриват национална изложба „Графичен форум“ в Стара Загора 

Представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора кани на откриването на националната галерия „ Графичен конгрес “ 2022 година Конкурсът се провежда за шеста поредна година има за  цел да разпространява и подкрепя графичното и българското модерно изкуство. 

Откриването по традиция ще бъде точно на 1 ноември – Ден на националните будители, от 18:00 часа, в изложбена зала „ Лубор Байер “. 

Към момента, ден преди да изтече срокът за приемане на творбите, са се присъединили 35 създатели от цялата страна. На 29 октомври  произведенията ще бъдат селектирани и журирани, по традиция от спечелилите в миналогодишното издание – Моника Роменска (Пловдив), Вероника Янкова (Варна) и доцент д.н. Атанас Тотляков, Велико Търново (излъчен от Дарина Пеева, Бургас, която не може да участва по персонални причини).

Журито класира 3 равностойни награди по 600лв., обезпечени от Община Стара Загора. По свое убеждение може да излъчи до 3 номинации и Награда за млад създател, която дава опция за независима галерия в изложбена зала „ Лубор Байер “. Освен паричната награда, наградените създатели имат опция да наредят свои експозиции през идната календарна година в Стара Загора. Победителите се ангажират да дарят своя творба, която не е наложително да участва в експозицията, еквивалентна на паричната награда. Изложбата ще продължи до края на месец ноември, а творбите в нея могат да бъдат закупени без комисионни такси. 

         Резултатите от журирането и крайните спечелили ще бъдат оповестени на фейсбук страницата на Национална галерия „ Графичен конгрес “ и в медиите. Изложбата се провежда с поддръжката на Община Стара Загора и техническата реализация на Представителство на СБХ под липите. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР