Представителният отбор на България допусна загуба с 1,5:2,5 точки от

...
Представителният отбор на България допусна загуба с 1,5:2,5 точки от
Коментари Харесай

След достойно представяне: Загуба от Германия спря шахматистките ни от четвъртфинал

Представителният тим на България позволи загуба с 1,5:2,5 точки от Германия и не съумя да се класира за четвъртфиналите на международното отборно състезание по шахмат за дами в Бидгошч, заяви.

В последния си дуел от груповата фаза българките се нуждаеха от тъждество, с цел да заемат едно от първите четири места в група " В ", само че не съумяха да преборят германките. Те приключват на пето място в групата с 4 точки, колкото имат и шахматистките от Бундестима.

Младите Гергана Пейчева, Белослава Кръстева и Виктория Радева направиха ремита на втора, трета и четвърта дъска, като Радева имаше на практика извоювана позиция, която обаче не съумя да осъществя в ендшпила. Проблемът за българския отбор обаче пристигна на първа дъска, на която Антоанета Стефанова позволи загуба с черните фигури против Елизабет Петц. В топовен ендшпил с пешка по-малко някогашната международна шампионка Стефанова имаше несъмнено реми, само че позволи груба неточност, която разреши на Петц да открадне успеха и да изпрати тима си във етапа на директните елиминации.

Победител в група " В " стана отборът на Съединени американски щати със 7 точки, колкото събра и тимът на Полша. На трето място с 6 точки е Китай, а последната шеста позиция с 2 точки остана за сборния тим на двата американски континента.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР