Представителката на Швеция Лорийн спечели конкурса Евровизия“, който се проведе

...
Представителката на Швеция Лорийн спечели конкурса Евровизия“, който се проведе
Коментари Харесай

Шведката Лорийн триумфира на Евровизия

Представителката на Швеция Лорийн завоюва състезанието „ Евровизия “, който се организира в  Ливърпул, заяви уеб сайтът на „ Евровизия “.

За парчето „ Tattoo “ Лорийн общо 583 точки. Тя беше класирана преди всичко както при гласуването на националните журита, от които получи 340 точки, по този начин и от феновете при гласуването им по страни, от които получи 243 точки, отбелязва Българска телеграфна агенция.

На второ място остана Финландия с 526 точки, а на трето място се класира Израел с 362 точки.

Лорийн още от началото бе оповестена за любимец в състезанието.

Истинското име на певицата Лорийн Зайнеб Нора Талхау. Тя е родена в Стокхолм през 1983 година в семейство на имигранти от марокански генезис.

Кариерата си стартира през 2004 година, когато печели четвърто място на шведски риалити формат, наименуван „ Идол “

Следва кариера на певица и телевизионна водеща. Като певица пее в стилове поп, индипоп и индирок, електропоп и други

През 2012 година печели „ Евровизия “ с песента „ Euphoria “.

Така че успеха от тази нощ е втората на „ Евровизия “ за Лорийн, която е известна и като бранител на многообразието и като политически деятел.

След като чу резултата, Лорийн сподели мощно разчувствана, че не си е мечтаела за сходно нещо даже и в най-дивите си фантазии.

Победата за повторно на състезанието значи, че тя изравнява върха на Джони Логан от Ирландия, спечелил „ Евровизия “ през 1980 година и 1987 година

България не взе участие в тазгодишното издание на „ Евровизия “, само че имаше българско наличие. Една от изпълнителките в групата „ Весна “, показала Чехия, беше българка – Танита Янкова, а изпълнителката, показала Полша, Бланка Стайков, е на половина българка.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР