Представителите на малкия и среден бизнес в Испания изразиха неодобрение

...
Представителите на малкия и среден бизнес в Испания изразиха неодобрение
Коментари Харесай

В Испания: Бизнесът недоволства срещу идеята за таван на цените на основните хранителни продукти

Представителите на дребния и междинен бизнес в Испания показаха отрицание от проектите на министъра на труда Йоланда Диас да наложи ограничавания на цените на главните хранителни артикули. Идеята се обмисля от седмици и ще бъде разисквана от работодателите, потребителските организации и дистрибуторите в понеделник, съобщи БНР.

В изказване до медиите Испанската комерсиална конфедерация твърди, че възможен таван на цените на главните хранителни артикули, би отблъснало клиентите от дребните магазини и би ги принудило да пазарят в огромните търговски вериги, някой от които към този момент се съгласиха да предложат потребителска кошница от 30 артикули за 30 евро.

Целта е да се помогне на потребителите да се оправят с непрекъснато растящата инфлация без да са лишени от най-често използваните хранителни артикули. Според притежателите на дребните магазини обаче, те не могат да се конкурират с огромните мултинационални вериги и това неизбежно ще докара до банкрути.

От Испанската асоциация на производителите и дистрибуторите, която сплотява повече от 31 000 компании от разнообразни браншове на активност също недоволстват с аргумента, че разноските се усилват за всички и е незаслужено едни да бъдат натискани да отстъпват от цените, а други не.

Теорията на вицепремиера Йоланда Диас, по чиято концепция се води дебата е, че огромните компании, които имат големи доходи и облаги би трябвало да допринесат повече. Тя обаче не получи поддръжката на сътрудниците си в държавното управление на Педро Санчес, които считат, че би трябвало да се придържат към разпоредбите на пазарната стопанска система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР