Представителите на 26-те земеделски организации, които искат оставката на Кирил

...
Представителите на 26-те земеделски организации, които искат оставката на Кирил
Коментари Харесай

Литри прясно мляко пред МС: Част от земеделците продължават с протестите

П редставителите на 26-те аграрни организации, които желаят оставката на Кирил Вътев, излязоха на народен митинг под прозорците на Министерския съвет .

Техните претенции включват нарастване на тавана на оптималната позволена финансова помощ, която едно стопанство може да вземе, както и предоговаряне на Зелената договорка.

Под прозорците на постройката на Министерски съвет се изляха литри пясно мляко.

В региона има и засилено полицейско наличие. 

По думите на протестиращите земеделци е имало многократни опити от тяхна страна за диалози с отрасловото министерство, само че те са останали без отговор от страна на институцията.

В понеделник част от протестиращите организации подписаха меморандум с държавното управление.

Председателят на кооперация от Свищовско Димитър Димитров е отпред на група земеделци, които ще се включат в националния митинг през днешния ден. " Ние не желаеме оставката на министър Кирил Вътев. От кооперациите желаеме единствено да има правила в земеделието. През последните 20 години в Министерството на земеделието няма никакви правила, а се работи " на пожар ", в последния миг ", разяснява Димитров в ефира на



Николай Киров, член на УС на Асоциацията на зърнопроизводителите сподели, че няма мотив за неодобрение от страна на другите сектори, защото настояванията са залегнали в съглашението. Киров е на мнение, че има политически претекст зад митингите.

Той уточни, че организацията застава зад земеделския министър и желаят той да извърши обещаното.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР