Представители на вътрешното министерство и министерство на отбраната направиха оглед

...
Представители на вътрешното министерство и министерство на отбраната направиха оглед
Коментари Харесай

Представители на МВР и МО направиха оглед на оградата на границата с Турция

Представители на вътрешното министерство и министерство на защитата направиха оглед на възпрепятстващото оборудване на българо-турската граница в региона на Елхово.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров,  призна,  че оградата е направена по метод, който разрешава нейното превъзмогване извънредно елементарно. В момента се работи по техническото застраховане на оборудването.

Сензорни линии и термо-видео системи  ще бъдат ситуирани по цялата дължина на оборудването, посочи основен комисар Петър Тодоров. Модернизирането и ремонта предстоят, поръчките и доставките на нова техника са в напреднала фаза, само че ролята на оборудването е второстепенна.

" Границата не се пази от.възпиращото оборудване, а се пази от чиновниците, които са тук. Служителите на " Гранична полиция ", на жандармерията, военнослужещите, дружно с техниката, която охранява българската граница ".

През предходната година от чиновниците на Гранична полиция Елхово  са предотвратени 164 000 опита за нелегално влизане в страната, уточни шефът на гранична полиция Росица Димитрова. Тя посочи че от началото на годината в елховската дирекция са назначени експерти, които ще се грижат за поддръжката на оградата.

" Това са монтьори, все още са 21, следва назначението на още 39. "

 Снимка: Даниела Костова

БНР подкасти: В центъра на системата Green Deal BNR 2022 Podcast Големите
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР