Представители на университетите, научните организации, бизнеса, държавната и местна администрация

...
Представители на университетите, научните организации, бизнеса, държавната и местна администрация
Коментари Харесай

Учени, администрация и бизнес обединяват усилия за развитието на науката

Представители на университетите, научните организации, бизнеса, държавната и локална администрация обмениха опит и се срещнаха с настоящите благоприятни условия за финансиране на планове за научни проучвания и нововъведения по Рамковата стратегия на Европейски Съюз „ Хоризонт Европа “.

Това стана по време на осведомителния ден за програмата, който се организира в София Тех Парк. „ Сега е време всички дружно да обединим старания и да повишим успеваемостта и присъединяване на нашите екипи в Рамковата стратегия “, сподели шефът на дирекция „ Наука “ в Министерството на образованието и науката доктор Милена Дамянова при откриването на форума.

Тя напомни, че през последните 5 години са положени изключителни старания за основаване на консорциуми, на екипи от разнообразни научни организации и висши учебни заведения, както и за повишение на потенциала на страната ни в обособените научни области.

Заместник-кметът на София по цифровизация, нововъведения и икономическо развиване Генчо Керезов прикани представителите на бизнеса да търсят подпомагане на администрацията за осъществяване на своите научни и новаторски планове, защото общините към този момент имат опит и са построили нужните контакти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР