Представители на Републиканската партия в американския Сенат блокираха законопроекта за

...
Представители на Републиканската партия в американския Сенат блокираха законопроекта за
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ блокира помощта за Украйна и Израел. Как Тръмп се намеси в това

Представители на Републиканската партия в американския Сенат блокираха законопроекта за помощ за Израел и Украйна , както и за стягането на ограниченията за сигурност на границата на Съединени американски щати с Мексико . Предложеният закон беше отритнат с с 49 гласа „ за “ против 50 „ срещу “, при нужни поддръжка от най-малко 60 гласа.

Това се случва, откакто републиканците и демократите в американския Конгрес преговаряха четири месеца за постигането на съглашение за нов пакет помощ за Украйна и Израел. Републиканската партия дълго време блокира изпращането на помощ, само че склони да я поддържа, ако тя бъде обвързана със законодателни промени и финансиране по посока на стягането на контрола по границата сред Съединени американски щати и Мексико.

В последна сметка представители на двете партии доближиха до консенсус и внесоха законодателен план. Впоследствие обаче републиканците се отхвърлиха от това, за което сами упорстваха в продължение на месеци.

Преговорите за надпартийно съглашение се случват по време на почналата акция преди изборите през ноември. Надпреварата ще бъде за президент, всички места в Камарата на представителите , както и за 33 от общо 100 места в Сената.
" Това е подарък за Владимир Путин "
Отхвърленият пакет предвиждаше 60 милиарда $ поддръжка за Украйна, 14,1 милиарда $ поддръжка за Израел, както и спомагателни 9,1 милиарда $ за филантропична помощ в Украйна, Израел и Газа.

За основаването на нова организация и смяна на метода на работа на границата с Мексико пък бяха планувани 20 милиарда $ .

Републиканците, които гласоподаваха против предлагането споделиха, че измененията за надзор на границата не са задоволително огромни. Срещу законопроекта гласоподаваха и шестима сенатори от Демократическата партия, които дефинираха измененията за прекомерно рестриктивни.

„ Цялото нещо е скандал. Това е унизително за сената. Това е подарък за Владимир Путин “, сподели сенаторката от Демократическата партия Деби Стейбеноу .

Главният договарящ от страна на републиканците Джеймс Ланкфорд сподели, че е отчаян, че съпартийците му са отказали да решат проблемите на границата, единствено тъй като смяната може да пристигна в година на президентски избори. Той сподели още, че е получил закани от „ известен анализатор “, който му е споделил, че в случай че проектозаконът бъде признат, „ той ще направи всичко, с цел да го унищожи “.

Лидерът на демократическото болшинство в Сената Чък Шумър сподели, че в идващите дни ще бъде изработен опит за договаряне на помощта за Украйна и Израел в пакет, който не включва промени, свързани с границата с Мексико.

Съединени американски щати е най-големият донор на Украйна от началото на съветската инвазия в страната. Вашингтон изпраща военна и филантропична помощ за Киев.
Влиянието на Тръмп върху решенията на републиканците в Сената
Промяната на решението на републиканците в Сената пристигна след апели за това от любимеца за претендент за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп . От началото на договарянията за надпартийно съглашение, той наричаше предложенията за промени на границата „ злополука “ и настояваше сходни решения да не бъдат взимани преди изборите през ноември.

„ Много сенатори се пробват да припишат на мен виновността. Това е добре. Моля, обвинете мен “, сподели Тръмп по време на предизборно събитие в Невада.

В изявление от понеделник Тръмп непосредствено атакува Главният договарящ от личната му партия Джейсм Ланфорд и заплаши, че възможното гласоподаване на плана „ ще бъде доста неприятно за неговата кариера “.

Борбата против мигрантите и най-много против тези, които влизат в Съединени американски щати през границата с Мексико, е една от главните тематики в акцията на Тръмп. Такава беше и обстановката през 2016 и 2020 година Според социологическите изследвания Тръмп е любимецът на републиканците за номинация за президент, както и любимец за спечелването на изборите през ноември. Той е определян за най-силната фигура в Републиканската партия.

В момента против Тръмп текат редица каузи, с които щатски администрации се пробват да забранят допускането му до първичните избори за претендент за президент. Тръмп към този момент завоюва конкуренцията на републиканците в, а единственият му останал конкурент е някогашната губернаторка на Южна Каролина Ники Хейли .

Преди дни тя сподели, че поради получени закани за живота ѝ.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР