Представители на най-голямата парламентарно представена партия в 48-ото Народно събрание

...
Представители на най-голямата парламентарно представена партия в 48-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Радев: Към ГЕРБ се гледа с голяма надежда

Представители на най-голямата парламентарно показана партия в 48-ото Народно заседание ГЕРБ-СДС са на съвещания при президента Румен Радев за сформиране на държавно управление.

„ Победата ви на изборите е голяма отговорност, тъй като страната ни е в тежка политическа и социално-икономическа рецесия. Към първия мандатоносител се гледа с огромна вяра за сформиране на държавно управление, което може да поеме отговорност ”, изясни при започване на срещата президентът.

Той изиска от ГЕРБ да му разяснят концепцията си за държавно управление на малцинството. " Съставянето на държавно управление е значимо освен за страната, само че и с цел да се подсигурява живота на 48-ото Народно събрание, което има да свърши голям по размер работа, сподели Радев ".

Дтржавният глава пожела обяснение и по импортирания от ГЕРБ план за даване на въоръжение и военна техника за Украйна.

„ След няколко избора ГЕРБ-СДС е първа политическа мощ. Това го отдаваме на разбирането на българските жители, че би трябвало да приключат опитите в страната ни ", съобщи от своя страна Десислава Атанасова.

" По тематиката за бюджета едно от главните провокации ще бъде идната зима и поръчката на някои сътрудници, че този спор може да се трансформира в сватбарско наддаване в подтекста на това, че може да има нови избори. Това е тематика на сериозен спор и само държавническата позиция на всички сили може да ни изправи пред тези провокации, уточни още тя.

Тя подсигурява, че служебното държавно управление изрично ще получи поддръжката на ГЕРБ за вторите 8 самолета F-16.

Румен Радев предизвести ГЕРБ да не се анулират търга за газ на служебния кабинет.

По тематиката за даването на оръжие на Украйна Даниел Митов изясни, че в този момент би трябвало да се изтрие " срама " от решението на предходния парламент. " Спешно би трябвало да се изпрати дипломат на България в НАТО, подсети още той.Според него, България не стои добре в границите на НАТО и се възприема като слаб член.

" Не знам от кое място съдите за това, не мисля, че това, че страната ни е показана от заместващ дипломат, е значителен проблем, очаквам постоянно държавно управление да даде своето предложение. Дали сме мощен, или слаб член, зависи и от нашия потенциал и съгласуемост ", отвърна Радев.

Когато вземаме от българската войска въоръжение и техника, би трябвало да си отговорите първо на въпроса за тези 10 година по време на вашето ръководство какво внесохте в армията ни, какво се реализира като подготовка на състава, на съвместимостта. България закъсня най-малко с 15 година с модернизацията на армията ни, обърна се президентът към ГЕРБ.

Десислава Атанасова напомни, че е взела участие в съвещание на КСНС, на което са били обсъждани тези въпроси по време на кабинета " Петков ". След което изброи какви средства са били заделени за рационализация на армията по време на трите кабинета на Бойко Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР