Представители на изпълнителната и власт, прокурори и местни жители ще

...
Представители на изпълнителната и власт, прокурори и местни жители ще
Коментари Харесай

Властта се сети да проверява за незаконна сеч Карловско

Представители на изпълнителната и власт, прокурори и локални поданици ще инспектират през днешния ден горите в този регион, с цел да се откри дали има позволени нарушавания и дали тези действия са измежду аргументите за бедствието в Подбалкана, заяви БНР. По-рано земеделският министър Явор Гечев и служебният министър председател Гълъб Донев разясниха първичните данни, че в региона не е имало противозаконна сеч. Жителите на потърпевшите села настояват противоположното.

Десетки доброволци и военни не престават да разчистват тонове наноси в потърпевшите от наводнението карловски села. Общо 348 са потърпевшите къщи, осведоми кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

От Министерството на защитата увериха, че ще дават фургони, в които краткотрайно да бъдат настанени хората,останали без жилища. Заради прекратени водопроводи ситуацията остава тежко в селата Слатина, Богдан и Каравелово. Очаква се да бъдат построени краткотрайни водопроводи. Все още водата в региона на бедствието е негодна за пиянство и готвене. Препоръката е да се употребява единствено бутилирана. Работи се и по възобновяване на електрозахранването.

От Регионалната здравна ревизия в Пловдив приканиха всички хора, които са в засегнатите региони, да употребяват маски и ръкавици при разчистването на къщите и дворовете.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР