Представители на индустрията за красота в България организират кампания, насочена

...
Представители на индустрията за красота в България организират кампания, насочена
Коментари Харесай

С красота ще борят насилието над жените

Представители на промишлеността за хубост в България провеждат акция, ориентирана към казуса с насилието над дамите. Браншът се заема с организацията на действия, които да насочат публичното внимание към ранната предварителна защита и подпомагането на жертвите на физическа или полова експанзия.

Насилието против дами е голям световен проблем, сигнализират от СЗО. По данни на организацията една от всеки три представителки на нежния пол на възраст над 15 години, или общо към 736 милиона, споделя, че е подложена на тормоз.

Почти една на всеки пет дами (19%) в Европейски Съюз не е наясно с никоя от услугите за поддръжка на дами, претърпели принуждение, в нейната страна. В тази връзка от Dupissimа застават зад идеята и желаят да оказват помощ за нейното разпространение.

" Време е всички да стартират открит диалог по тематиката и да не следят безучастно казуса. Време е дамите да станат част от смяната, от която нашето общество има потребност ", уверена е Тяна Пресолска. Освен че е финалистка в риалити формата " Един за различен ", красивата дама е и председателка на Асоциацията на медицинските козметици в България, по тази причина има вяра, че посредством персоналния образец може да се реализира смяна.

Партньор в самодейността " Красотата НЕ изисква жертви " е фондация Emprove с създател Олга Минева. Доброволците на компанията ще дават безвъзмездна психическа и юридическа поддръжка, образования за намиране на работа, тематични събития, групови лечебни сесии, арт начинания, както и създаване на първата по рода си общественост на #ЖенитeSurvivors.

Повече информация за събитието има на: https://www.facebook.com/events/467919464744368?ref=newsfeed

https://emproveproject.eu/bg/
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР