Представители на Демократична България уважаха първата от консултациите, които проф.

...
Представители на Демократична България уважаха първата от консултациите, които проф.
Коментари Харесай

ДБ уважиха проф. Габровски, но са твърди: Няма да подкрепят мандат на ГЕРБ

Представители на " Демократична България " уважаха първата от консултациите, които проф. Николай Габровски стартира с политическите сили в Народното събрание за сформиране на държавно управление в границите на първия мандат. Тя се организира в Народното събрание в този час.

Проф. Габровски, който е номинацията на ГЕРБ за министър председател, благодари на Демократична България за срещата макар декларираната им авансово позиция, оповестява " 24 часа ". Той изясни, че дейностите му са опит да се понижи тона и радикализацията сред партиите.

Може би е време за по-друг метод. Надявам се поръчките ми да са отворена врата към повече консенсус и съгласие, изясни професорът.

Христо Иванов пък стартира с благопожелание за триумф на професора.

Влизате на терена в извънредно сложен миг. Но в случай че съумеете, това ще е триумф за страната ни, изясни съпредседателят на Демократична България.

Отзоваваме се, с цел да изразим уважението си към вашите старания да помогнете на политическата система да преодолее разликите, изясни Иванов.

Той изясни, че са на срещата с изключение на като хора, които да покажат доброжелателност, само че и като 6-а мощ, не надскачат значимостта си.

Имаме решение, че не можем да подкрепим, което очевидно нищо общо с вас и вашите старания, изясни още веднъж Иванов.

Ако вие излъчите държавно управление, ние ще бъдем отворени, въпреки и като съпротива да работим по съответни тематики по този начин, както и в този момент работим - има необятен набор от тематики, по които работим добре с ГЕРБ, добави съпредседателят на Демократична България.

Влизайки като външен за политическата класа човек, вие сте претрупан с упования да се справите със задача, която не е свършена от политическата система, обърна се към Габровски Христо Иванов. И уточни, че партиите не са съумели да проеодолеят разделянето между тях. " Всяка групировка е направила старания, те са забележими, само че незадоволителни. Надявам се да съумеете да измененията това, колкото и да е мъчно ", добави той. И още веднъж уточни цели, които Демократична България бе сложила за поддръжка на възможен кабинет - сигурност, господство на закона и рационализация на страната и бизнес климата.

" По отношение на сигурността с ГЕРБ работим доста добре. Но не се срещнахме по върховенството на закона, въпреки през вчерашния ден на първо четене да гласувахме дружно антикорупционните закони ", добави Иванов. И настоя за промяна на прокуратурата и конституцията. Този диалог още не сме го почнали, добави той.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР