Представители на Демократична България не са били допуснати да участват

...
Представители на Демократична България не са били допуснати да участват
Коментари Харесай

Не допуснали представители на ДБ до дебата за Изборния кодекс, ГЕРБ с аргумент - коронавирус

Представители на " Демократична България " не са били позволени да вземат участие в съвещанието на парламентарната правна комисия, която през днешния ден разисква измененията в Изборния кодекс, .
Антоанета Цонева от Демократична България изясни на служителите на реда, че са спазили всички условия, когато да подали заявление за присъединяване в съвещанието на комисията, само че от Народното събрание им отказали с аргумента, че могат да следят разискванията и онлайн.
 Христо Иванов: Подготвя се следващата кражба на изборите в България (ВИДЕО) Христо Иванов: Подготвя се следващата кражба на изборите в България (ВИДЕО)
На днешния митинг против Изборния кодекс на ГЕРБ Христо Иванов настоя още един път ГЕРБ да се откажат от своите промени на ИК в последн...
" Ние не желаеме да следим, а да изразим мнението си като заинтригувана страна ", безапелационна е Цонева. Десетина деятели на Демократична България желаеха да застанат на входа на новата постройка на Народното събрание, с цел да имат директен достъп до депутатите и да могат да им задават въпроси. Полицията обаче блокира пътя им до там, защото била разпоредена зона за сигурност, в която не могат да се организират всеобщи мероприятия. Те посъветваха стачкуващите да отидат на отсрещния тротоар.
По-късно представител на органите на реда съобщи, че е разговарял със чиновник на Народно събрание, който бил склонен да се срещне с човек от " Демократична България ", с цел да обсъдят зародилия проблем.
След това Антоанета Цонева изясни, че са ѝ споделили, че нищо не може да се направи и описа по какъв начин и представители на неправителствения бранш са получили доста мъчно достъп или непосредствено им е отхвърлен подобен.
" Управляващите настояват, че търсят разговор, а отхвърлят на заинтригуваните страни достъп. Това е нонсенс! ", безапелационна е тя и добави, че " Демократична България " ще остане до входа на Народно събрание с вярата, че някой народен представител ще пожелае да чуе тяхното мнение.
 ГЕРБ прокара на първо четене правила за избор на Велико народно събрание, машинно гласоподаване ще има по избор ГЕРБ прокара на първо четене правила за избор на Велико народно събрание, машинно гласоподаване ще има по избор
Машинно гласоподаване във всички секции и опазване на хартиените бюлетини плануват признатите промени в Изборния кодекс, прокарани от ГЕРБ...
СКАНДАЛ И НА КОМИСИЯТА
Въпросът беше издигнат и при започване на съвещанието на правната комисия от депутата от Българска социалистическа партия Крум Зарков.
Шефът на комисията от ГЕРБ Анна Александрова разгласи, че трябвало да се съблюдават противоепидемичните ограничения, по тази причина били позволени единствено тези, които първи поискали достъп – на първо място, представители на държавните институции. Единственото изключение е Асоциация „ Прозрачност без граници “.
Подкрепа на ГЕРБ оказаха от Движение за права и свободи. Депутатът от придвижването Хамид Хамид разгласи, че практиката да се позволяват до съвещанията на комисията на второ четене всички, които изискат, била въведена през последните няколко години – и била изцяло непотребна.
 Българска социалистическа партия с причини против измененията в Изборния кодекс и на ГЕРБ, и на Движение за права и свободи Българска социалистическа партия с причини против измененията в Изборния кодекс и на ГЕРБ, и на Движение за права и свободи
„ Цялата история на Изборен кодекс в този мандат е много срамотна. Продължава да е такава. Причина за това е, че ние обсъждаме едн...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР