Представители на британския бизнес отправиха сериозни предупреждения за рязко покачване

...
Представители на британския бизнес отправиха сериозни предупреждения за рязко покачване
Коментари Харесай

Британският бизнес предупреди за рязко покачване на цените

Представители на английския бизнес насочиха съществени предизвестия за внезапно повишаване на цените на храните и напитките през зимата и продължаващо нарушение на снабдителната верига по време на чувания пред парламентарна комисия.

Изпълнителният шеф на Федерацията за храни и питиета Иън Райт съобщи пред парламентарната комисия, че фирмите в сектора са изправени през „ ужасяващо “ повишаване на цените на фона на дефицита на служащи и нарушаването на снабдителната верига. Райт уточни, че в ресторантьорството и хотелиерството инфлацията се движи сред 14 и 18 %, което е повече от ужасно.

„ Ако министър председателят е сериозен с приказките за равнене на виталния стандарт, то би трябвало да се оправи с инфлацията, тъй като тя е по-голям камшик от всичко останало, защото дискриминира бедните “, посочи Райт.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Липсата на бензин, на водачи и артикули в магазините накара бр...

Директорът на Федерацията за храни и питиета обаче добави, че въпреки и да се следи липса на някои артикули по рафтовете на магазините по принцип в страната има задоволително храна. Отговарящият за политиката на Асоциацията на тежкотоварните превозвачи Дънкън Бюканан пък съобщи пред комисията, че не се следи усъвършенстване на рецесията с водачите на камиони и предсказа, че ще е нужна година за възобновяване на снабдителната верига, чието нарушение докара до празни лавици и опашки по бензиностанциите.

Той се оплака, че се следи „ кражба “ на водачи, защото по-големи компании оферират на водачи в по-малки компании по-високи заплати.

Бюканън също удостовери, че не става дума за дефицит на артикули, а че те просто не могат да стигнат до предназначението си.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР