Представител на палестинската ислямистка групировка Хамас заяви пред Ройтерс, че

...
Представител на палестинската ислямистка групировка Хамас заяви пред Ройтерс, че
Коментари Харесай

Хамас отрече новината за пробив на преговорите за примирие

Представител на палестинската ислямистка формация " Хамас " съобщи пред Ройтерс, че на новия кръг от договарянията за прекъсване на огъня в линията Газа, които се водят в Кайро с присъединяване на делегации на Израел, Катар и Съединени американски щати, не е бил реализиран прогрес.

" Няма смяна в позицията на окупаторите и заради това на договарянията в Кайро не се случи нищо ново ", сподели представителят на " Хамас ", поискал да остане неизвестен. " Засега няма прогрес ", добави той.

По-рано през днешния ден свързаната с египетското държавно управление телевизия " Ал Кахера " цитира почитан източник от управляващите в Кайро, съгласно който договарящите страни са постигнали съглашение по някои въпроси, напомня Българска телеграфна агенция.

Израел и " Хамас " през вчерашния ден изпратиха свои представители в египетската столица, откакто в събота там дойде шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс. Присъствието му е явен знак за натиска на Съединени американски щати върху държавното управление на израелския министър председател Бенямин Нетаняху за сключването на договорка за освобождение на държаните от " Хамас " израелски заложници и облекчение на филантропичната рецесия в линията Газа, отбелязва организацията.

От октомври насам Израел и " Хамас " не могат да преодолеят разликите си. " Хамас " желае Израел да спре офанзивата си в Газа и да изтегли всички свои военни от палестинския анклав. Тел Авив от своя страна упорства за размяната на всички заложници против избран брой палестинци, държани в израелски затвори, без да поема ангажимент за преустановяване на войната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР