Представител на легендата на българското машиностроене - автобусите "Чавдар", се

...
Представител на легендата на българското машиностроене - автобусите "Чавдар", се
Коментари Харесай

Автобус от емблематичната марка Чавдар се отправи на последния си курс

Представител на легендата на българското машиностроене - рейсовете "Чавдар ", се насочи на последния си курс в Шуменско. Машината е благосъстоятелност на локалния транспортьор и отива в пенсия след близо три десетилетия вярна работа.

Група почитатели на класическите рейсове проведоха и последното пътешестване на "Чавдар " - обиколка на старите столици Плиска и Велики Преслав. Инициатор е Валентин Иванов. Той изясни, че небрежно се събрали 15-тина искащи да пътуват с машината.

"Животът ни мина с тези "Чавдари ", отбелязва той. Феновете имат и група "Ценители на рейсове " във Фейсбук. Там публикуват фотоси и информация за класическите машини.

"Това ни припомня на времената, когато в България се произвеждаха такива рейсове и те бяха на едно положително равнище ", споделя мъжът.

"Автобусът е копие на немските "Setra ", а много от частите - алуминиеви панели, както и задните оси, е допустимо да са дело на някогашния Алуминиев комбинат и КТА "Мадара " в Шумен ", добавя Валентин.

Той отбелязва, че рейсовете са извънредно надеждни и хубави.

"Няма остарели машини, има неподдържани ", добавя той.

"След като обиколи старите столици, рейсът ще остане като експонат в двора на автокомбината, а няма да бъде нарязан за желязо ", дава обещание Валентин Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР