Представител на Белия дом предупреди да няма големи очаквания към

...
Представител на Белия дом предупреди да няма големи очаквания към
Коментари Харесай

САЩ и Русия започват преговори в Женева

Представител на Белия дом предизвести да няма огромни упования към идните договаряния с Русия по отношение на гаранциите за сигурност, които тя изиска от Съединени американски щати и НАТО, съобщи ДПА.
" Мога да ви уверя авансово, че няма да бъдат поемани твърди задължения по време на тези диалози, които ще бъдат съществени и съответни, само че проучвателни в същността си ", заключи той. Служителят на американското президентство предизвести за допустима дезинформация от съветска страна, по-конкретно за подправени медийни известия в " умишлен опит за всяване на разделения сред съдружниците ".
Двустранните договаряния ще се проведат в Женева на следващия ден. След това поставените въпроси ще бъдат проучени във Вашингтон и разисквани със съдружниците по-късно другата седмица, посочи представителят на Белия дом.
Американската делегация в швейцарския град ще бъде ръководена от първия заместник-държавен секретар Уенди Шърман, а съветската - от заместник-министъра на външните работи Сергей Рябков. Те евентуално ще имат предварителни диалози още довечера, отбелязва ДПА.
За сряда в Брюксел е планувано първото от две години и половина съвещание на Съвета НАТО-Русия. Ден по-късно ще има договаряния във Виена по линия на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).
Съединените щати упрекнаха Русия, че е струпала войски по границата с Украйна и възнамерява инвазия. Москва отхвърли тези изказвания и на собствен ред споделя, че е застрашена от Съединени американски щати и НАТО.
Русия изиска гаранции за своята сигурност, като писмен ангажимент, че Северноатлантическият алианс няма да се уголемява повече на изток, в това число с Украйна. Западът към този момент отхвърли тези нейни условия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР