Представиха луксозната кълбовидна капсула, която ще отведе безстрашни пътници до

...
Представиха луксозната кълбовидна капсула, която ще отведе безстрашни пътници до
Коментари Харесай

Показаха капсулите, които ще отведат свръхбогатите до Космоса ВИДЕО

Представиха първокласната кълбовидна капсула, която ще води безстрашни пасажери до ръба на Космоса.

Базираната във Флорида компания Space Perspective показа първия оглед на своята тестова капсула Spaceship Neptune - Excelsior.

Фирмата възнамерява да извърши полет на апарата под налягане благодарение на така наречен великански " SpaceBalloon ", с цел да се издигне гладко на височина над 100 000 фута (32 км).

До осем смели пасажери ще отделят по 125 000 $ на билет за опцията да летят до външния завършек на Космоса, като се любуват на цялостен разкош, в това число храна и питиета от " международна класа ", комфортни седалки и особено направени слушалки.

Наред с това " откривателите ", както са наречени, се любуват на удобствата на първия в света галактически салон, оборудван с Wi-Fi, изискана кухня, плюшени седалки и първокласни улеснения, предоставени от влиятелни сътрудници.

Те ще могат да се възползват от панорамна панорама през най-големите прозорци, които в миналото са летели в Космоса, и даже да се насладят на " същинска тоалетна ", която компанията назовава Space Spa.



От Space Perspective обявиха, че се надяват през 2025 година да изведат до ръба на космоса повече от 1750 сегашни притежатели на билети, а до края на тази година се чака да бъдат продадени 4000 места - 400 млн. $ в резервации.

Space Perspective съобщи във вторник: " Представяме ви галактическия транспортен съд " Нептун " - " Екселсиор ", нашата приключена тестова капсула! С най-големите прозорци, които в миналото са летели в космоса, и със кълбовиден дизайн, който разрешава най-просторния интериор от всички капсули за човешки галактически полети, правени в миналото, нашият галактически транспортен съд предлага най-невероятната панорамна панорама към Земята. "

Фирмата добави: " След като първият SpaceBalloon е приключен, а корабът за изстрелване, Marine Spaceport Voyager, е в последния си стадий на подготовка, Space Perspective стартира да гледа към тестовите си полети. "

Тестовата капсула е наречена " Екселсиор " в чест на починалия пионер на галактическите скокове с балони Джо Китингер и се твърди, че е най-голямата съществуваща капсула за галактически полети.



Капсулата е с диаметър 4,9 метра, а размерът ѝ под налягане е повече от 60 кубични метра, което е към два пъти повече от размера на Spaceship Two на Virgin Galactic и New Shepard на Blue Origin и към четири пъти повече от този на Crew Dragon на SpaceX.

Тейбър МакКалъм, съосновател на Space Perspective, съобщи: " Ние сме на прага на зашеметяваща смяна - освен в метода, по който ние, хората, претърпяваме космоса, само че и в това, което си представяме, когато мислим за галактическия транспортен съд, който ще ни закара там.

" Преосмисляме категорията и проправяме пътя за налични галактически пътувания за години напред. "

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР