Представете си най-брилянтните убийства, познати от света на литературата –

...
Представете си най-брилянтните убийства, познати от света на литературата –
Коментари Харесай

Когато престъпленията от литературата станат реалност или „8 перфектни убийства“

Представете си най-брилянтните убийства, познати от света на литературата – жестоки закононарушения, планувани до най-дребния подробност, тъй че полицията да не успее да разкрие мистерията. Какво би се случило, в случай че някой реши да се възползва от концепциите и ги трансформира в действителност?

Преди 10 години Малкълм Кършоу разгласява първата си публикация в блога на книжарница „ Старите дяволи “, където работи. Темата е „ 8 съвършени убийства “ и отразява персоналните му любимци измежду престъпните романи в международната литература. Осем истории, в които килърът има всички шансове да се измъкне безнаказано с помощта на ловкост, предвидливост и съвършена постановка на мястото на престъплението. В класацията на Малкълм попадат книги като „ Азбучни убийства “ от Агата Кристи, „ Тайната история “ от Дона Тарт и „ Непознати във влака “ от Патриша Хайсмит.

Днес пристрастеността на Малкълм към престъпната литература не е толкоз мощна, само че работата в книжарницата продължава да е негово предопределение. Животът му е много елементарен, до момента в който един ден от ФБР не почукват на вратата му. Оказва се, че няколко неразрешени убийства от последните месеци притеснително припомнят на тези от листата на Малкълм.

Дали в действителност полицията го търси за съдействие, или някой е подбрал верните улики, с цел да сложи книжаря в ролята на обвинен?

Едно е несъмнено – който и да е килърът, той чудесно познава най-мрачните секрети на Малкълм и е подготвен да ги употребява против него. За да се защищити, книжарят стартира свое следствие, само че обвинените, към които се насочва, стават идващите жертви от дяволския лист, а той самият също се трансформира в цел.

 книга Софт Прес

„ Оригинална “, „ завладяваща “, „ непредсказуема “ – по този начин медии като Wall Street Journal, New York Times и USA Today разказват „ Осем съвършени убийства “ от Питър Суонсън, а известният създател Антъни Хоровиц я дефинира като „ демонски добра “. Роман, който е основан на най-отличителните образци в престъпната литература, само че ги разпростира в нова светлина и дава опция на читателя да надникне оттатък рамките на въображаемия свят. Завист, възмездие, изменничества и секрети редят парченцата на този комплициран пъзел и колкото по-ясна става картината, толкоз по-шокираща и кошмарна наподобява. Книга, в която нарушител, обвинен и жертва са в рискова конкуренция, а авторовите решения са постоянно на крачка пред всяко читателско съмнение.

С литературните си препратки към най-популярните романи от жанра „ Осем съвършени убийства “ е р еверанс към майсторите на престъпния трилър и към гения им да построяват съвършена басня. А с всяка последваща своя книга Питър Суонсън се потвърждава като един от тях.

 книга Софт Прес
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР