Предсрочни парламентарни избори в момента не са необходими, смятат по-голямата

...
Предсрочни парламентарни избори в момента не са необходими, смятат по-голямата
Коментари Харесай

Политическа апатия тресе българите?

Предсрочни парламентарни избори сега не са нужни, считат по-голямата част от българите. Това не значи заем на доверие, а по-скоро е политическа незаинтересованост и отвращение от още политически разтърсвания при нови избори, разяснява пред бТВ политологът Анастас Стефанов.

47% от интервюираните са на мнение, че не е належащо още веднъж да гласуваме. 37 % са на противоположно мнение и настояват, че предварителни парламентарни избори би трябвало да има.

58% от интервюираните са дали негативна оценка на държавното управление. Положителна е активността му за 27 на 100.

„ Няма какво да ни учудва, в последна сметка политическата зима, както я назоваваме, общо взето и тези инфлационни процеси и всички тези провокации, доведоха до бързо привършване на този заем на доверие към кабинета “, изясни Стефанов.

За разлика от държавното управление, президентът получава преобладаващо позитивна оценка - 50%. Отрицателно е мнението на 38 на 100 от интервюираните.

„ Едно е несъмнено президентът Радев дава политически звук, който приказва за това, че и да се е употребило държавното управление с избран заем на доверие, той не е изобилен. Президентът по-скоро демонстрира, че ще се държи като коректив към изпълнителната власт. Така че по-скоро президентът ще бъде на нужната отдалеченост и с нужния сериозен звук, когато се постанова “, сподели още политологът.

Електоралните настройки измежду тези, които са декларирали, че ще гласоподават, демонстрират, че са първа политическа мощ с 23,6 на 100.

„ “ са втори с малко над 20%. Трети са с малко повече от 11 на 100. Следват с 10,5. „ “ - с 9,3%.

„ “ с малко над 7% и „ “ с малко под 7.

„ Ние към този момент виждаме разлика от над 3% в изгода към този момент на, което прави първа политическа мощ, т.е. Политическа партия не престават да записва ерозия измежду  подкрепата си. Има растеж пък за „ “, което е приближава доста близо до трета и четвърта политически сили. Това може да се дължи, че могат да изричат по-радикално мнението си и да печелят дивиденти измежду избрани групи в обществото “, изясни още Стефанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР