Предсказанията на Нострадамус са структурирани като четиристишия, всеки от които

...
Предсказанията на Нострадамус са структурирани като четиристишия, всеки от които
Коментари Харесай

Пророчествата на Нострадамус за 2024-а, разтълкувани от Красимир Куртев

Предсказанията на Нострадамус са структурирани като четиристишия, всеки от които се състои от четири реда. Тези стихове са натоварени със символика, метафора и исторически намеци, което ги прави отворени за пояснение. Някои считат, че потреблението на мистериозен език от негова страна е тенденциозен опит да се защищити от обвинявания в разкол по негово време, както и да защищити виденията си от инцидентен надзор.

Значението на 2024 година – Годината на Дракона

2024 година, годината на Дракона в китайския зодиак, дава обещание да бъде година с огромно значение, само че не безусловно заради аргументи, които провокират празнуване и наслада. В китайската просвета Драконът е знак на мощ и мощност, само че също по този начин носи мощна композиция от положителни и неприятни поличби.

Драконът е прочут със своето великолепие, но също по този начин е прочут и със своята жестокост. В исторически проект годините на Дракона от време на време са били очевидци на обилни спорове, стопански спадове и естествени бедствия. Огненият темперамент на Дракона може да провокира напрежение, а склонността му към смяна може да наруши стабилността.

Пандемията на съня от 2024 година

В своите четиристишия съгласно тълкувателите на пророчествата на Нострадамус разкриват сънна пандемия за 2024 година.  През тази година на Дракона ще се популяризира мистична чума, предизвиквайки невиждана световна зараза от сън. Хората ще се борят с ненаситно предпочитание да заспят, оставяйки ги неработоспособни за продължителни интервали. Обществото ще спре, когато работните места, учебните заведения и всекидневието замръзнат. Реалността и сънищата ще се преплитат, размивайки границата сред бодрост и сън.  

„ В хватката на дракона, сънна мъгла,

Уморените очи на света в замислен сън,

Реалност и фантазии, неразказан танц,

Тайните на съня, в крепостта на съня. “

Годините на Дракона - войни и бедствия?

През цялата история на Драконовите години хората са били очевидци на обилни бедствия. Развиват се революции, бедствия и спорове. През 1848 година Европа е в плен на гражданска война. През 1964 година опустошително земетресение удари Аляска и войната във Виетнам ескалира. През 1976 година Таншан претърпява пагубно земетресение.

„ Освирепели от апетит зверове ще преплуват реки:

По-голямата част от района ще бъде против Hister,

Великият ще го накара да бъде влачен в желязна клетка,

Когато немското дете няма да следи нищо.

Загадъчните стихове на Нострадамус загатват за евентуалното завръщане на персони, президенти или диктатори, обрисувайки бурни картини. Това знамение допуска кавги и несъгласия, разделящи нациите. Може да се появят обвинявания в корупция или злоупотреби, което да провокира апели за импийчмънт или оставка на президенти, премиера и държавни управления. 

„ В сенчестата маска прероден,

Хаосът се раздвижва, свят е зарязан. 

Разделение, разкол, в плевел танц, 

Само смелите могат да се възползват от шанса “

Финансови революции

Във визията на Нострадамус годината на Дракона предвещава стопански и финансови революции. Доверието в обичайните валути ще понижава, защото хората ще се обръщат към криптовалутата биткойн, търсейки финансова независимост.

Под въздействието на Дракона, биткойн ще се издига като знак на смяната. Неговата децентрализирана прелест провокира световно прекосяване към криптовалути. И въпреки всичко тази промяна носи неустановеност, защото държавните управления ще се борят с регулирането. В това знамение Годината на Дракона прекроява финансите, предизвиквайки обичайните системи.

„ Копията от злато и сребро се надуха,

които след кражбата бяха хвърлени в езерото,

при откриването, че всичко е изчерпано и разпръснато от дълга.

Всички банкноти и облигации ще бъдат заличени. “

В резюме, привлекателността на предсказанията на Нострадамус остава мощна, само че сериозната оценка разкрива обилни аргументи за песимизъм. Въпреки че загадъчните му стихове не престават да пленяват и интригуват, те се нуждаят от повече уточненост и надеждност за точна прогноза. Докато сме при започване на 2024 година, би трябвало да разчитаме на учреден на доказателства разбор и модерни методологии, с цел да предвидим бъдещето. Прекомерното доверие във вековни пророчества може да замъгли способността ни за рационално схващане и подготвеност пред лицето на утрешната неустановеност.

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор и Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР