Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира избора на

...
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира избора на
Коментари Харесай

Панов: При избора за членове на ВСС, парламентът не изневери на практиката си

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов разяснява избора на 11-те членове на Висшия правосъден съвет от парламентарната квота. Той съобщи, че депутатите са възпроизвели добре познатата процедура - да излъчват своите представители без спор за професионалните и етичните качества на претендентите. Панов не предвижда по какъв начин ще работи идващият съвет, само че акцентира, че от основно значение е по какъв начин са определени новите членове.

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов разяснява изборът на 11-те членове на Висшия правосъден съвет от парламентарната квота. Той съобщи, че депутатите са възпроизвели добре познатата процедура - да излъчват своите представители без спор за професионалните и етичните качества на претендентите. Панов не предвижда по какъв начин ще работи идващият съвет, само че акцентира, че от основно значение е по какъв начин са определени новите членове.
Лозан Панов - ръководител на Върховен касационен съд: Квотният принцип, който явно Народното събрание застъпва в своята процедура, без значение по какъв начин ще го назовем или по различен метод, един подобен квотен принцип, с официална процедура и липса на въпроси и отбрана на техните концепции, явно основава предпоставки най-важните качества да не бъдат акцент при един подобен избор. За страдание, това се случи и в този момент, както и в миналата процедура. В този смисъл Народното събрание не изневери на съществуващата процедура до този миг.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР