Председателят на Управителния съвет на Спортист Своге Петър Веселинов даде

...
Председателят на Управителния съвет на Спортист Своге Петър Веселинов даде
Коментари Харесай

Спортист Своге гони място в топ 6

Председателят на Управителния съвет на Спортист Своге Петър Веселинов даде изявление пред формалния уебсайт на клуба след трите следващи победи в шампионата на Втора лига. В края на седмицата Спортист приема Созопол, а по-късно следва и семейството на Лудогорец от шампионата за Купата на България.

- Г-н Веселинов, Спортист потегли мъчно в шампионата, само че в последните кръгове е непогрешим. На какво се дължи това?

- Да, имахме усложнения на старта на сезона, защото действително влязохме в последния миг в професионалния футбол. Трябваше ни време, с цел да нагласим нещата, тима и екипа, с който работим. Радостен съм, че в последните няколко мача Спортист демонстрира израстване и успехите идват. Всичко е плод на доста работа, която дава нужните резултати.

- Направихте треньорска промяна, а пристигнаха и много нови футболисти.

- След старта на шампионата се наложи смяна на треньорския пост. Дадохме опция на млад експерт като Ивайло Василев да стартира работа в мъжкия футбол. Имаше положителни мнения за работата му с подрастващите. Смея да настоявам, че това решение бе вярно и резултатите го демонстрират. Отборът играе сполучливо и това е видно за всички. Също по този начин бе належащо да притеглим играчи с повече опит в професионалния футбол. Все отново би трябвало да признаем, че има огромна разлика сред Втора и Трета лига. Беше належащо това ободряване. Сами може да видите, че стартира да се получава страхотна симбиоза сред локалните момчета и тези, които пристигнаха след това.

- Първоначално бяхте оповестили цел оставане и одобряване във Втора лига. Може ли да се промени тя?

- По принцип апетитът идва с яденето. Виждаме, че групата е равностойна. Да, има няколко тима, които имат по-високи цели, само че видяхте, че успяхме да победим един от тези отбори – Хебър и то в Пазарджик. Смея да настоявам, че в тази група всеки може да победи всеки.

- Не е загадка, че главен мотор в Спортист Своге е Борислав Стойчев. Колко значим е той за клуба?

- Изключително значим. Той не е единствено водач на терена, а и отвън него. Реално прави много огромна част от работата в клуба и се оправя отлично. Има нужния потенциал да работи сполучливо във футбола освен в границите на 90 минути. Трябва да кажем, че уговорките му отвън работата му на терена по никакъв метод не въздействат върху представянето му.

- Вече споменахме старши треньора. Има ли той вашето доверие?

- Разбира се. Избрахме Ивайло Василев и му дадохме опция да работи в спокойна конюнктура, да наложи вижданията си за футбола и да опита да реализира положителни резултати. В последните няколко седмици това се случва.

- Да не прескачаме стадии, само че след семейството против Созопол идва мач против Лудогорец. Може ли да отстраните първенците?

- Най-лошото в тази ситуация е, че мачът на 13 ноември евентуално ще е без аудитория. Таим вяра, че нещата могат да се трансформират, тъй като футболните почитатели в Своге заслужават да видят онлайн тим, който последните 9 години е първенец и играе в Европа. Ясно е, че Лудогорец е любимец в този мач, само че нашите футболисти също са жадни за такива срещи. Според мен имаме своите шансове да поднесем изненадата в шампионата и да отстраним Лудогорец. На нашия стадион няма да им бъде по никакъв начин елементарно.

- Ще оцелее ли Спортист във Втора лига?

- Убеден съм в това. Имаме сили освен да оцелеем, а и да сме минимум в първата шестица. Радвам се, че клубът се развива повече от добре и това е заслуга на безусловно всички, които работят в него – от управлението до хората, които поддържат базата.

.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР