Председателят на Управителния съвет на Евроаталантическия център за сигурност Цветан

...
Председателят на Управителния съвет на Евроаталантическия център за сигурност Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се срещна с координатор по трансатлантическите въпроси от ХДС/ХСС

Председателят на Управителния съвет на Евроаталантическия център за сигурност Цветан Цветанов се срещна с Питър Байер, координатор по трансатлантически въпроси на държавното управление на Германия към парламентарната група на ХДС/ХСС. Байер е член на Бундестага от 2009 година, като членува в Комисията по външна политика и Комисията по въпросите на Организация на обединените нации, интернационалните организации и глобализацията и е заместител в Комисията по европейски въпроси.

Двамата разискаха провокациите пред сигурността в районите на Западните Балкани и Черно море, като разгледаха геополитическата роля на Русия, Китай и Турция. Като отрицателно бе регистрирано решението за блокиране на започването на договаряния за участие на Албания и Северна Македония в Европейския съюз и НАТО, което основава "политически вакуум в района и предпоставки за гравитиране на страните от Западните Балкани отвън орбита на Европейски Съюз ".

Бившият втори в ГЕРБ приветства мощната поддръжка на Германия за европейската вероятност на тези страни и акцентира, че е значимо Европа да продължи мощното си наличие и ангажимент към тях. Той направи и преглед на главните тематики в дневния ред на работата на центъра и уточни самодейността “Три морета” като евентуален инструмент за превъзмогване на пречките пред районното съдействие и противопоставяне на офанзивите от страна на външни геополитически ползи.

Цветанов и Байер се съгласиха, че е належащо да се ускори партньорството сред Европа и Съединени американски щати, като означиха, че в основата на ефикасното трансатлантическо съдействие е обединена Европа. Те заключиха, че вътрешно обединеният Европейски съюз с поддръжката на трансатлантическите ни сътрудници може да бъде мощен фактор на интернационалната сцена.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР