Председателят на Синдиката на служителите на затворите в България Ясен

...
Председателят на Синдиката на служителите на затворите в България Ясен
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Прокуратурата погна синдикалист №1 на затворите

Председателят на Синдиката на чиновниците на пандизите в България Ясен Тодоров е бил разследван от Районна прокуратура- София. Причината е нарушение на Етичния кодекс на Главна дирекция „ Охрана ”, чийто чиновник е той.

Гражданин е пуснал сигнал до прокуратурата по тази причина, че е бил сниман от Ясен Тодоров, до момента в който паркира в региона на Сметната палата. Снимките и видеото, които синдикалистът е направил, били пуснати в обществената мрежа, а оттова били взети и излъчени по Българска национална телевизия. С това той е нарушил Етичния кодекс на Главна дирекция „ Охрана ”. Със случая е осведомено и Министерство на правораздаването, само че не е почнало инспекция поради следствието на прокуратурата.

Към Инспектората по член 46 от Закона за администрацията бе ориентирано заявление за достъп до социална информация (рег. № 95-00-88/18.05.2023 г.). При запознаване със заявката се откри, че заявителят категорично е показал, че е сезирана Районна прокуратура – гр. София за случая. В тази връзка, от страна на Инспектората по член 46 от ЗА не е осъществявана инспекция, спазвайки правилото на член 130, алинея 2 от Административнопроцесуалния кодекс, според който „ Никой различен орган няма право да одобри за разглеждане дело, което към този момент се преглежда от съда. “, обясниха от Министерство на правораздаването пред Lupa.bg.

Колеги на Ясен Тодоров настояват, че той освен няма да бъде осъден поради държанието си, само че и ще бъде нараснал в работа. В момента той е контрольор, само че след 3 години се чака да стане основен контрольор. „ Мястото се пази за него, никой различен няма да назначават, до момента в който не направи стажа, нужен за позицията ”, настояват сътрудниците на Тодоров.

В същото време неговият заместител Радослав Мартинчев към този момент е началник в Групово дело „ Охрана ” в Перник. Според източници от Министерство на правораздаването покачването е уредено. За услугата той ще бъде задължен да си затваря очите за нередности в дирекцията, позволяват нашите информатори.

" Със заповед на министъра на правораздаването от 12.07.2023 година е разгласен конкурс за 1 вакантна служба - за прекосяване от младши изпълнителска в изпълнителска служба „ Инспектор I-V степен – защита на здания “ в ОЗ „ Охрана-Перник “. В конкурсната процедура са взели участие трима претенденти, като след прекосяване на всички конкурсни стадии, длъжността е извоювана от младши контрольор Радослав Мартинчев ", обясниха пред медията ни от правосъдното министерство.

В петък Ясен Тодоров ще стачкува поради отстранения си сътрудник Емил Велков. Той бе махнат поради стачка през работно време през май. Граждани се оплакваха тогава, че той блокира придвижването поради митинга си против въвеждането на 12-часови смени и им основава редица неудобства.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР