Председателят на Селскостопанска академия /ССА/ проф. Васил Николов подаде оставка

...
Председателят на Селскостопанска академия /ССА/ проф. Васил Николов подаде оставка
Коментари Харесай

Шефът на Селскостопанска академия хвърли оставка

Председателят на Селскостопанска академия /ССА/ проф. Васил Николов подаде оставка по персонални аргументи. Тя е призната от земеделския министър Десислава Танева. Засега не е ясно кой ще оглави аграрната просвета. Проф. Николов заема поста през последните 2 години и е седмият ръководител на Aкадемията за последните 8 години.

Николов пое ССА в тежък миг след многократни митинги на учените поради дефицит на средства за заплати и периодически кавги към стопанисването на парцелите и земите на Академията. През последните две години митингите стихнаха, а Парламентът одобри новия закон за Селкостопанска академия. Междувременно заплатите на агроучените се покачиха сред 10 и 30 %.

Проф. Васил Николов е роден на 31 юли 1962 година в село Радуил, Софийска област. Завършил е Харковска държавна зооветеринарна академия, град Харков, Украйна, компетентност „ Зооинженерство “. От 2009 година до 2017 година е заемал длъжността изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни към Министерство на земеделието и храните. На 2 февруари 2017 година той напусна поста в организацията ден откакто служебният министър Христо Бозуков освободи Румен Порожанов от поста изпълнителен шеф на Държавен фонд „ Земеделие “. От 1994 година проф. Николов е учител в Аграрния университет в Пловдив. Той е началник на катедра „ Животновъдни науки “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР