Председателят на сдружение Български туристически съюз Венцислав Венев няма никакво

...
Председателят на сдружение Български туристически съюз Венцислав Венев няма никакво
Коментари Харесай

Шефът на БТС за мутрите в хижата: Не сме бюрократи и офисни мишки

Председателят на съдружие " Български туристически съюз " Венцислав Венев няма никакво желание да подава оставка, както и да се отхвърля от политиката, за която към този момент е упрекнат.

На конференция Венев увери, че работи напълно в полза на българския екскурзиант, а нападките против него и част от управлението на съюза идват от хора, които " в никакъв случай в живота си не са виждали раница ".

С приказки за пейзажи, планинарски дух и работа в ползу роду, Венцислав Венев съобщи, че в никакъв случай не е нарушавал и прескачал решенията на УС и дейности напълно по закон. От друга страна обаче упреква точно критиците си за основаното напрежение към хижа " Христо Смирненски ".

Самият той не отхвърли, че е ходил в хижата, само че било " безусловно безсрамие " да бъдат наричани мутри. Отрича и да има желание да отдава хижа " Христо Смирненски " на майка си - мотив за това било, че тя е стара жена, която си гледа домати на село и върви с приятелки на туристически походи.

Венев увери, че сътрудниците му не са бюрократи, книжни или офисни мишки, а хора, които работят на терен и познават планината. Той настоя да има опция хижата да се отдава чартърен, само че единствено с разрешението на БТС.

Той увери още, че за хижа " Христо Смирненски " са спазени всички процедури и БТС са правили опити да подпишат контракт за хижата, само че те са отказвали. Размерът за наем на хижата е 700 лева Според Венев неоспорим притежател на хижата е БТС. Стопаните подписват един контракт с Търговско дружество " Юндола ", който е утвърден от БТС. След това обаче се подписва втори, само че с друга компания и Търговско дружество " Юндола ", който не е утвърден и с този втори контракт, БТС са " заобиколени ".

Според Венев се прави опит за " поредна приватизация на хижа ". Ако една хижа няма контракт с БТС минава период и след този избран период хората, тези, които я стопанисват, си издават нотариален акт и трансформират хижите в хотели или заведения за хранене, имало и мандри. Над 60 обекта са откраднати за последните 20 години, над 300 обекта са открадни за последните 30 години. БТС ще се опълчи на разграбването на хижите, сподели още Венцислав Венев.

Атаката против Венев идвала от човек, който по думите му в никакъв случай не е виждал раница. Макар и да отхвърли да уточни съответно име, с цел да се защищити от искове, по думите на Венев името му стартира с писмен знак Р, а в хода на конференция стана ясно, че засяга Румен Драганов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР