Председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ

...
Председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ
Коментари Харесай

Армията на САЩ не знае откъде е дошъл коронавирусът

Председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили съобщи през вчерашния ден, че към момента е незнайно къде тъкмо се е появил новият ковид, само че удостовери мнението на Вашингтон, че той евентуално не е бил основан от човек, съобщи Ройтерс.

"Дали той се е появил от вирусологична лаборатория в Ухан. Дали е тръгнал от рибен пазар в Ухан? Дали се е появил някъде другаде? Отговорът е: не знаем ", съобщи военачалник Мили на конференция в Пентагона. Той добави, че държавното управление на Съединени американски щати продължава да търси отговор на тези въпроси.

"Нищо не е дефинитивно, само че доказателствата приказват за натурален генезис на вируса, за това, че той не е бил основан от човек ", уточни военачалник Мили, представен от ТАСС.

Думите му контрастират с оценката на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, който в неделя съобщи, че Вашингтон разполага със обилни доказателства, че коронавирусът е почнал да се популяризира от китайска лаборатория, отбелязва Ройтерс.

Междуведомствената работна група, основана от Белия дом за битка против новия ковид в Съединени американски щати, ще приключи активността си и ще бъде сменена с друга, която ще се концентрира върху икономическата възобновяване на страната. Това съобщи през вчерашния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на посещаване във фабрика за медицински защитни маски в щата Аризона, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

Тръмп удостовери този проект в отговор на въпрос на кореспонденти, откакто вицепрезидентът Майк Пенс, който оглавява спешния щаб, съобщи по-рано, че Белият дом обмисля да приключи работата му.

"Майк Пенс и неговата работна група свършиха доста работа, само че в този момент гледаме на нещата под малко по-друга форма. Тази форма е сигурност и обновяване /на икономическата дейност/ и ние ще създадем една друга група, която евентуално ще се занимава с това ", съобщи Тръмп.

Запитан дали афишира "мисията изпълнена " в битката против ковид, Тръмп сподели: "Не, въобще не е по този начин. Мисията ще е изпълнена, когато всичко завърши ".

Президентът означи, че водещият народен специалист по инфекциозни болести Антъни Фаучи и координаторът на Белия дом за битката против ковид Дебора Брикс ще останат съветници откакто спешният щаб бъде разформирован. "Те ще влязат в новата група, дружно с други медици и специалисти в тази област ", уточни Тръмп и добави: "Ние не можем да държим страната си затворена пред идващите пет години ".

По време на визитата си във фабриката за медицински маски N95 в град Финикс, щата Аризона, самият Тръмп, както нормално, не носеше маска, за разлика от служащите към него, означават Франс прес и Ройтерс. Още при започване на април той съобщи, че няма желание да извършва рекомендациите на здравните управляващи за носене на маска.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР