Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова участва в

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова участва в
Коментари Харесай

Даниела Дариткова участва в среща на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти

Председателят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова взе участие в 30-ата среща на върха на ръководителите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти. Форумът се организира в Европейския парламент в Брюксел.

Част от целите на България, които тя слага пред новата Европейска комисия, са окончателното отпадане на Механизма за съдействие и инспекция и влизането на страната в Шенгенското пространство. Сред присъстващите на полемиката бяха и президентът на ЕНП Доналд Туск, ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, еврокомисари – в това число и българският комисар по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел.

"Приоритет на новата Европейска комисия е битката с климатичните промени. Важно е стопанските системи на страните от Европейски Съюз да не се слагат в залог на тази битка, защото едвам 10 % от замърсяването на въздуха в международен мащаб идва от Европа “, акцентира доктор Дариткова. Други цели, които бяха разисквани, са цифровизацията и обменът на данни.

В рамките на събитието Даниела Дариткова беседва с първия заместник-председател на Европейския парламент Мърейд Макгинес, с ръководителя на Комисията за външни работи на Екологичен потенциал Дейвид Макалистър, със зам-председателя на Групата на ЕНП Евангелос Меймаракис, с евродепутата Естебан Гонзалес Понс. Тя ги срещна с политическата конюнктура в България и с работата на Народното събрание. Д-р Дариткова посочи работата на Народното събрание по приемането на държавния бюджет за 2020 година, в който са заложени повече средства в предпочитаните за страната браншове като обучение, защита, опазване на здравето, пенсионна политика и политика по приходите. Председателят на ПГ на ГЕРБ показа пред своите сътрудници и резултатите от провелите се тази година европейски и локални избори в България, на които Политическа партия ГЕРБ завоюва безапелационни победи.

Срещата на ръководителите на парламентарни групи от ЕНП дава опция на участниците да обменят опит и хрумвания, което е изключително значимо в миг, когато популистите в Европа не престават с опитите си да разширят въздействието си.

Председателят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова се срещна в Брюксел с вицепрезидента на ЕНП и зам.-председател на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал Естер де Ланге. Д-р Дариткова я срещна с настоящата политическа конюнктура в България. Де Ланге оцени високо визитата си в страната ни, на което имаше опция на място да се запознае с ограниченията за сигурност в региона на границата на Европейски Съюз с Турция. Вицепрезидентът на ЕНП Естер де Ланге също по този начин поздрави доктор Дариткова за отличните резултати на ГЕРБ на европейските и локалните избори.

По време на форума в Брюксел Даниела Дариткова беседва и със заместник-председателите на Европейска комисия Дубравка Шуица и Маргаритис Скинас, както и с ръководителя на Комисията по петициите на Екологичен потенциал Долорес Монсерат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР