Председателят на парламентарната комисия по европейските въпроси Кристиан Вигенин получи

...
Председателят на парламентарната комисия по европейските въпроси Кристиан Вигенин получи
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: ОССЕ е сред последните структури, в които Русия участва равноправно



Председателят на парламентарната комисия по европейските въпроси Кристиан Вигенин получи тригодишен мандат на вицепрезидент на Парламентарната асамблея на ОССЕ. Той ще бъде един от четиримата вицепрезиденти на организацията. Асамблеята сплотява 57 страни и съставлява близо 1 милиард техни жители. Пред „ Хоризонт “ Вигенин акцентира, че това не е партиен избор, тъй като е получил значително гласове и от други политически групи. „ Досега в никакъв случай не сме имали такава позиция – от основаването на Асамблеята. Тази поддръжка значи опция за България да въздейства в по-голяма степен върху решенията “, разяснява той.

" ОССЕ сякаш остава една от последните структури, където Русия взе участие на равноправна основа и може да се води действителен разговор. Блокиран е формалният разговор Европейски Съюз – Русия. Тази организация, основана като мост сред Изтока и Запада по време на междублоковото опълчване, през днешния ден още веднъж намира своята роля и опция да способства за сигурността и съдействието и го прави ", акцентира още Кристиан Вигенин. Той е на мнение, че днешната срещата Путин – Тръмп в Хелзинки ще има „ резултат на отпушване на един развой “:

" Очаквам вследствие на тази среща, без да се случват някакви чудеса, да стартира един по-адекватен и двустранен, и институционален разговор. Защото не може в днешния свят връзките да се свеждат до двустранни срещи на президентите. "

" Вярвам, че тематиката " Крим " може да бъде тематика, която да стои, без към нея да се протяга ръка и да се търси решение сега ", добави Кристиан Вигенин.

 Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР