Председателят на парламентарната група на Продължаваме промяната (ПП) Андрей Гюров

...
Председателят на парламентарната група на Продължаваме промяната (ПП) Андрей Гюров
Коментари Харесай

Гюров не очаква някой да напусне коалицията заради Украйна

Председателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " (ПП) Андрей Гюров не чака която и да е от обединенията съставляващи управническата коалиция да я напусне поради оказването на помощ за Украйна. Както Клуб Z писа, чака се през днешния ден Народното събрание да вземе решение за оказване на " военно-техническа " помощ за нападнатата от Русия страна, която на този стадий ще се изчерпва единствено със поръчката на украинския президент Володимир Зеленски българските военни фабрики да ремонтират потърпевшата от бойните дейности тежка украинска техника.

Припомняме, че от Българска социалистическа партия и " Демократична България " сложиха като " алена линия " оказването на военна помощ. Левицата разгласи, че напуща обединението при изпращането и на един патрон за Украйна, а Демократична България - в случай че не изпратим. Според Гюров формулировката " военно-техническа " удовлетворява и двете крайни позиции. Именно това предложение се чака да се гласоподава през днешния ден в Народното събрание и да бъде признато с огромно мноинство, в това число с гласове на опозицията.

" Имаме позиция и тактика в зала, тъй че през днешния ден да бъде подкрепена от необятно болшинство и то по метод, който не заплашва сигурността и стабилността на обединението ", уточни Гюров тази заран в ефира на бТВ.

По думите му това решение било най-балансираното. Демократична България и ГЕРБ предложиха военна помощ, а Политическа партия единствено " техническа ", само че в следствие обединението се разбра за публицистична корекция, включваща и " военна ".

" Не мога да подсигурявам, че всички в обединението ще гласоподават по един метод ", уточни още ръководителят на групата на Политическа партия в Народното събрание на въпрос по какъв начин ще гласоподават от партията на Корнелия Нинова. " Мисля че имаме доближаване в обединението ", добави той.

Любопитното е, че в обединението се бяха разбрали да гласоподават по този начин, че да не зависят от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Т.е. монолитно.

" Не мисля, че на този стадий която и да е партия в обединението е на стадий да обмисля напускането на обединението или ръководството ", уточни Гюров на въпроса чака ли се държавното управление да се разпадне поради Българска социалистическа партия с приемането на военната помощ.

Той затвърди: на този стадий не се чака България да изпраща оръжия и муниции на Украйна. Така дефинираният план на решение обаче давал необятен мандат на държавното управление да реши в този момент или на по-късен стадий какво тъкмо съставлява " военно-техническа помощ ". " Всичко е допустимо, несъмнено ", съобщи Гюров в отговор на въпрос може ли да се разшири помощта и с оръжия в следствие.

" Неслуайно Зеленски изрази желанията и упованията на Украйна по отношение на какъв вид помощ можеда окажем и нашето предложение е да се съобразим с това ", уточни въпреки всичко в умозаключение ръководителят на групата на Политическа партия.

Тоест - България остава на равнището ремонт на техника по тематиката с въоръженията.

Всички можели да се припознаят в плана на решение - и Българска социалистическа партия и Демократична България, съобщи в умозаключение той. Но отхвърли да отговори дали дефинира като " позорна " позицията на Корнелия Нинова, която също като президента Румен Радев изповядва тезата, че помощ за Украйна удължава войната. Затова да не пращаме никаква. Припомняме, че вицепремиерът и финансов министър, който е и водач на Политическа партия - Асен Василев дефинира точно като позорна позицията на президента.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР