Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е
Коментари Харесай

Цвета Караянчева откри Председателския КОСАК

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила откри срещата на ръководителите на комисиите по европейски въпроси на парламентите на страните от Европейския съюз (КОСАК), оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин Кристиан Вигенин е секретар на ПГ на "БСП за България " и... към профила приветства участниците във форума, с който стартира и Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Вече близо 30 години КОСАК се утвърждава като сполучлив формат за присъединяване на парламентите в процеса на взимане на решения по настоящите въпроси от европейския дневен ред, означи ръководителят на Народното събрание.

Цвета Караянчева добави, че форматът е изразител на фундаменталните полезности на Европейския съюз – равенството и свободата. Той е и самобитен поръчител за присъединяване на жителите на Съюза в демократичния надзор върху Европейските институции във връзка с спазването на правилата за субсидиарност и пропорция, добави още тя.

Председателят на Народното събрание означи, че участниците в срещата ще обсъдят целите на Българското председателство - „ Бъдещето на Европа и младежите – стопански напредък и обществено доближаване “, „ Европейска вероятност и съгласуваност на Западните Балкани “, „ Сигурност и непоклатимост в мощна и единна Европа “, „ Цифрова стопанска система и умения на бъдещето “.

Цвета Караянчева акцентира значимостта на въпросите, залегнали в дневния ред на днешното съвещание на КОСАК, и пожела на гостите триумф на конференцията и ползотворна работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР