Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще приветства участниците в

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще приветства участниците в
Коментари Харесай

Парламентарни енергийни комисии на страните от ЕС се срещат в София


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще приветства участниците в срещата на ръководителите на комисиите по енергетика на парламентите на страните от Европейския съюз.

Форумът, който е в границите на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, ще стартира в 8.45 часа през днешния ден, в зала „ 3 ” на НДК.

С встъпителни думи към участниците в срещата ще се обърне ръководителят на Комисията по енергетика Делян Добрев.

Ключови представители по първата сесия на форума – „ Енергийна инфраструктура и сигурност на доставките ”, ще бъдат Владимир Уручев – народен представител от Европейския парламент, член на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика (ITRE) на Екологичен потенциал и Катарина Сиков – Магни, началник на отдел за мрежи и районни начинания, Генерална дирекция „ Енергетика “ към Европейската комисия.

Председателят на Комисията по стопански въпроси в Германския Бундестаг Франц Йозеф Пширер, заместник-министърът на енергетиката на Република България Жечо Станков и сенатор Силвия-Моника Диника от румънския парламент ще бъдат лектори по втората сесия „ Преходът към чиста сила в Европа ”.

По тематиката на третата сесия „ Пазарна интеграция на устойчивите енергийни източници ” основни представители ще бъдат заместник-председателят на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика (ITRE) на Екологичен потенциал Яромир Кохличек, ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране на Република България Иван Иванов и Миглена Русенова, ръководител на Българската фотоволтаична асоциация./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР